CULTURA

Sibiul cultural vrea in Cartea Recordurilor. Un actor, un oras, un spectacol, 25 de ore de teatru non-stop

Sibiul cultural vrea in Cartea Recordurilor. Un actor, un oras, un spectacol, 25 de ore de teatru non-stop

George Constantinescu.actor

Sibiul cultural propune o noua provocare in premiera pentru Romania si care isi doreste sa ajunga in Cartea Recordurilor. In cadrul proiectului pornit in urma cu patru ani, „25 de ore de Teatru Non-Stop”, va fi organizat, anul acesta un eveniment inedit: un singur spectacol jucat in tot Sibiul, timp de 25 ore.

La 7 seara, la toiul noptii, la trezitul cocosilor sau in miezul zilei, actorul George Constantinescu va juca spectacolul PAM-PAM. Piesa este un one man show, dupa texte de Constantin Tanase. „Prin acest eveniment, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului. E un spectacol ce va testa toate limitele rezistentei dar in acelasi timp e un eveniment unic pentru orasul Sibiu”, spune Bogdan Saratean, directorul festivalului 25 de ore de teatru non-stop.

Spectacolul maraton se va juca in spatii indoor, in barurile si cafenelele din zona centrala a orasului dar si in spatii publice, in piete sau pe Pietonala Nicolae Balcescu. „Inca de la prima editie, cea din anul 2011, festivalul a impins limitele existentei teatrale atat pentru actori dar mai ales pentru spectatori. Evenimentul 25 de ore Pam-Pam este modul prin care noi dorim sa il omagiem pe simbolul comediei romanesti, Constantin Tanase, de la moartea caruia se implinesc anul acesta 70 de ani”, mai spune Bogdan Saratean. Reprezentatiile piesei-maraton vor avea loc incepand cu seara zilei de sambata, 28 martie.

Festivalul 25 de ore de teatru non-stop ajunge anul acesta la editia cu numarul cinci si va avea loc intre 25 si 26 aprilie. In data de 5 martie, Asociatia BIS, organizatorul festivalului, a lansat o campanie de crowdfunding pentru finantarea acestui eveniment unic in lumea teatrului romanesc. „Festivalul promoveaza artistii tineri si independenti inca de la prima sa editie, din 2011. In acest scop, s-a angajat mereu sa remunereze creativitatea si munca artistilor, avand in acest scop nevoie de ajutorul vostru, al tuturor, pentru realizarea acestui proiect”, mai spune Bogdan Saratean. Campania de crowdfunding este derulata prin intermediul site-ului crestemidei.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349