SPORT

Sibiul devine capitala vehiculelor istorice

Sibiul devine capitala vehiculelor istorice

Sibiu Rally Challenge a fost inclus in calendarele FIVA si Retromobil Club Romania.

Sibiu Rally Challenge va transforma orasul Sibiu in capitala internationala a vehiculelor istorice. Dupa ce a gazduit etape internationale in Intercontinental Rally Challenge si Campionatul European de Raliuri, Sibiul este acum si pe harta celor mai importante competitii dedicate masinillor istorice si a masinilor de curse care au scris istorie in lumea sporturilor cu motor.

FIVA l-a nominalizat deja pe spaniolul Antonio Arderiu Freixa ca observator la acest eveniment. „Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregatirilor pentru cucerirea Transfagarasanului de masinile istorice si in acest an. Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentati observatori FIVA, anul trecut el reprezentand Federatia Internationala de Vehicule Istorice la cel mai renumit eveniment din Japonia, la raliul La Festa Mille Miglia, unde a participat chiar si un echipaj din Romania. Si pentru Retromobil Club Romania este un moment istoric, avand in vedere ca este primul eveniment international din Romania care apare in calendarul international al FIVA”, a declarat George Ladopoulos, presedintele Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania.

Pana in acest moment a fost confirmata prezenta unor modele istorice legendare a caror valoare depaseste 2 milioane de euro. „Am inceput sa promovam Sibiu Rally Challenge in Europa la evenimente si saloane auto de profil si vom continua sa facem acest lucru. Urmatorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016 la Essen in Germania, un eveniment de referinta in lumea colectionarilor de masini clasice, la care vor fi prezenti peste 1.250 de expozanti din 40 de tari. Prin parteneriatul pe care il avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK) vom fi si noi acolo si vom incerca sa atragem o participare cat mai numeroasa la Sibiu. Pana acum avem confirmari din partea unor pasionati de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale a caror valoare depaseste 2 milioane de euro si in august vom vedea in Piata Mare din Sibiu modele legendare ale marcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a declarat Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Sibiu Rally Challenge se va desfasura in perioada 18 – 20 august.

Foto credit: Attila Szabo

 

Cristina Bălău

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279