ACTUALITATE

Sibiul, doua zile sub Cod Galben de inundatii

Sibiul, doua zile sub Cod Galben de inundatii

Judetul Sibiu se afla sub cod galben de indundatii din aceasta seara si pana joi dupa-amiaza, anunta hidrologii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) care a emis atentionarea  valabila in 12 bazine hidrografice.

COD GALBEN de inundatii in judetul Sibiu si alte 17 judete din tara!1

Potrivit hidrologilor, in intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 13 octombrie, ora 16:00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, dar si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale pe raurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Gorj, Valcea si Arges), Arges — bazin superior (judetul Arges), Dambovita (judetele Arges si Dambovita), Ialomita — bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Buzau — bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului (judetele Bacau, Vrancea si Galati), afluentii Prutului aferenti sectorului aval s.h. Dranceni (judetele Galati si Vaslui) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Hidrologii precizeaza ca fenomenele anuntate se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare, miercuri, in intervalul orar 6:00 — 24:00 pe unele rauri din bazinele hidrografice Prahova, Buzau, Putna, Rm. Sarat si Trotus.

Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Ape: Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad, Dobrogea-Litoral.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309