SOCIAL

Sibiul este in topul sesizarilor privind discriminarea!

Sibiul este in topul sesizarilor privind discriminarea!

Sibiul este in topul sesizarilor privind discriminarea!1

Potrivit Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in 2013 au fost inregistrate un numar de 858 de petitii, judetul Sibiu regasindu-se in topul acestor sesizari.

Anul trecut, la CNCD au fost trimise 858 de petitii, in timp ce in 2012 au fost trimise 548 de petitii, se arata in cel mai recent raport de activitate al institutiei.

Consiliul a constatat fapte de discriminare in 135 de cazuri, in timp ce 348 de petitii au fost respinse, iar in cazul a 341 de sesizari, Consiliul a constatat ca nu este competent sa le solutioneze. Astfel, CNCD a inregistrat recorduri si in ceea ce priveste numarul de constatari si de petitii primite care nu erau de competenta institutiei.

Discriminarea pe criteriul categoriei sociale a fost cel mai des reclamata, in 414 petitii. Alte criterii de discriminare identificate in petitii au fost etnie (66), nationalitate (61), handicap (42), limba (38), gen (31), varsta (18), convingeri (14), orientare sexuala (13), categorie defavorizata (13), religie (11), boala cronica necontagioasa (9), infectare cu HIV (4), rasa (3) si altele (121).

Totodata, cele mai multe petitii primite – 459 – au fost corelate cu domeniile angajare si profesie.

In ceea ce priveste zona din care au provenit aceste petitii, Capitala este pe primul loc cu 297 de sesizari, urmata de regiunea centru (Brasov, SIBIU, Alba, Mures, Covasna, Harghita), cu 115 sesizari. Peste 100 de sesizari s-au inregistrat si in regiunea Sud-Muntenia (Prahova, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Calarasi, cel mai multe provenind din primele trei judete).

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309