SOCIAL

Sibiul este peste media naţională la simularea de bacalaureat

Sibiul este peste media naţională la simularea de bacalaureat

Desi nici macar jumatate din elevii de clasa a XII-a nu au obtinut nota de trecere la Sibiu, procentul de promovabilitate este mai mare decat media pe tara.

42,1 % dintre candidatii pentru examenul de bacalaureat care au luat parte la sesiunea antemergatoare examenului maturitatii au luat nota de trecere. La clasa a XI-a situatia este chiar mai rea.

“In urma sustinerii simularii examenului de bacalaureat, la clasa a XII-a procentul de promovabilitate la nivelul Judetului Sibiu a fost de 42,1 %, peste media nationala de 38,2%. In aceasta situatie putem spune ca Sibiul s-a clasificat intre primele 6 locuri la nivel national. La clasa a XI-a procentul a fost mai mic, de 25,3%, obtinand un rezultat apropiat de cel national, de 25,8%”, a declarat Livia Cretulescu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu.

In urma acestor rezultate, vor fi realizate planuri operationale remediale pentru cresterea performantei elevilor la examenul de bacalaureat 2016. In judetul Sibiu, peste 5000 de elevi au fost inclusi in probele scrise  de simulare a examenului de Bacalaureat.

 

Cristina Bălău


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279