ACTUALITATE

Sibiul, in pas cu marile orase ale lumii. Are o statie de incarcare a autovehiculelor electrice

Sibiul, in pas cu marile orase ale lumii. Are o statie de incarcare a autovehiculelor electrice

Sibiul a intrat, de azi, in randul marilor orase ale lumii. Primaria a pus in functiune prima statie pentru incarcarea masinilor electrice sau hibride, acesta fiind doar proiectul pilot, pentru ca administratia sibiana anunta extinderea lui.
Stație încărcare mașini electrice sibiu
Statia a fost amplasata in parcarea Cazarma 90, unde s-au amenajat doua locuri de parcare cu folosinta exclusiva pentru durata incarcarii vehiculelor electrice.
Statia a fost achizitionata la un pret de 30.000 de lei, contractul incluzand statia in sine, un echipament de monitorizare si 250 de carduri necesare pentru a avea acces la priza de curent.
Unitatea este conceputa special pentru exterior, fiind dotata cu doua prize standard pentru acest tip de autovehicule:
O priza frontala Menekes Type 2 (alimentare la 380V / 22 kW)
O priza Schuko (alimentare 220 V / 3,7 kW)
Configuratia permite incarcarea tuturor tipurilor de vehicule electrice: autoturisme, mopede, motociclete, scutere sau biciclete electrice. Timpul de incarcare este de 1-6 ore, in functie de caracteristicile fiecarui autovehicul.
Incarcarea este gratuita in anul 2016, in sensul ca utilizatorii nu vor plati contravaloarea energiei electrice consumate. Acestia vor achita taxa corespunzatoare pentru parcare, adica 1 leu/h. De asemenea, pentru a avea acces la statie, fiecare utilizator trebuie sa achizitioneze un card magnetic la un pret de 28 de lei, card care poate fi utilizat si la incarcarile ulterioare. Dupa ce masina este cuplata la statie, pentru a porni transferul de curent, cardul magnetic trebuie apropiat de unitatea de incarcare, aceeasi operatiune fiind necesara pentru oprirea alimentarii.
Cardul magnetic poate fi achizitionat de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S13. Acesta poate fi cumparat atat de posesorii de vehicule electrice, cat si de unitatile de cazare din Sibiu care l-ar putea pune la dispozitia turistilor cazati, ca o modalitate de a imbogati oferta lor de servicii.
“Acesta este un proiect pilot, un prim pas pentru proiecte viitoare de o mai mare amploare, in sensul asigurarii infrastructurii necesare pentru trecerea la mijloace de transport prietenoase cu mediul”, anunta reprezentantii Primariei Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349