ADMINISTRATIE

Sibiul nu are probleme cu zapada. Numar de telefon non-stop daca ramaneti inzapeziti

Sibiul nu are probleme cu zapada. Numar de telefon non-stop daca ramaneti inzapeziti

comtram-si-vectra-au-castigat-deszapezirea-pe-dn-urile-din-judetul-sibiu1352121036Prima zapada cazuta in aceasta iarna nu a luat prin surprindere autoritatile locale si judetene. Atat la nivelul Primariei Sibiu cat si la Consiliul judetean, compartimentele care au in atributii deszapezirea si-au intrat in functie.

”Comandamentul de Iarna constituit la nivelul Primariei Sibiu s-a asigurat ca firmele contractate pentru prestarea serviciilor de deszapezire sunt pregatite sa intervina”, anunta reprezentantii Primariei. Un utilaj dotat cu plug si incarcat cu sare si clorura de magneziu este deja in drum spre statiunea Paltinis unde va degaja zapada depusa. De asemenea, s-a imprastiat sare si clorura de magneziu in cateva puncte pe viaducturi si poduri pentru a evita deraparea.

Potrivit reprezentantilor Primariei, utilajele sunt pregatite sa intervina pe strazile din Sibiu, in ordinea prioritatilor, in functie de volumul caderilor de precipitatii sub forma de ninsoare. In depozitele firmelor contractate exista stocuri initiale de materiale antiderapante, iar pe marginea drumurilor in panta se amplaseaza cutii cu nisip.

”Reamintim faptul ca Primaria Sibiu a semnat in luna decembrie 2014 un contract pentru asigurarea serviciilor de salubritate si deszapezire valabil pentru o perioada de trei ani. Valoarea acestuia se ridica la 13.856.205 lei, fara TVA, fiind incheiat cu asocierea SC Schuster & Co Ecologic SRL / SC Getesib SRL. Contractul prevede actionarea pe strazile din municipiul Sibiu in vederea deszapezirii, in ordinea prioritatilor stabilite. Initial se intervine pe strazile principale, colectoare a unui volum mare de trafic, pe drumurile in panta si rampa, pe poduri si viaducturi, iar apoi se intervine pe strazile secundare. In zona centrala se intervine si cu utilaje de mici dimensiuni: sararite cu plug, o bascula cu plug si o sararita, dar si celelalte utilaje pot intra pe strazile mai largi ale centrului istoric”, sustine Primaria Sibiu.

 

In judet, SC Drumuri si Poduri SA Sibiu, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu,

a actionat pe urmatoarele drumuri judetene:  DJ 106A Paltinis, DJ105 Agnita – Merghindeal , DJ106 Agnita – Barghis si DJ105G Riu Sadului.

”Chiar daca in acest moment circulatia pe drumurile judetene se desfasoara in conditii optime, rugam participantii la trafic sa circule cu atentie sporita, in special pe sectoarele de drum unde se afla utilajele de interventie. Pentru perioada de iarna 2015-2016  SC Drumuri si Poduri SA Sibiu este pregatita sa actioneze pe drumurile judetene cu un numar de 67 de utilaje si materialul antiderapant necesar (sare si nisip)”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Numarul de telefon la care se poate apela pentru sesizari si informatii referitoare la starea drumurilor judetene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279