ADMINISTRATIE

Sibiul nu da bani pentru Catedrala Manturii Neamului

Sibiul nu da bani pentru Catedrala Manturii Neamului

Primaria Sibiu nu va contribui financiar la sustinerea construirii Catedralei Mantuirii Neamului, deoarece are „alte priorităţi pentru investiţii”, a delarat, joi, primarul Klaus Johannis. Nici Consiliul Judetean nu a adoptat o pozitie diferita vizavi de acest subiect.

Johannis a afimat că proiectul „are şanse bune să primească bani de la sibieni, cum va primi, probabil, şi de la bucureşteni, constănţeni, donaţii private”. „De la Primăria Sibiu, nu cred”, a spus Johannis.

Acesta a adăugat că, la finalul anului trecut, a primit din partea Patriarhiei Române „o scrisoare generică”, în care nu se cerea o sumă anume.

„Am răspuns foarte politicos că avem alte priorităţi pentru investiţii”, a mai spus edilul Sibiului. Întrebat dacă intenţionează să discute în Consiliul Local posibilitatea alocării de fonduri pentru acest proiect, Johannis a răspuns: „Nu. Nu simt nevoia”.

Primarul Sibiului, care aparţine de Biserica Evanghelică, a afirmat că decizia sa „nu se poate interpreta într-o formă sau alta”, el fiind „de esenţă ecumenică”.

„Sunt aşa, de esenţă ecumenică şi chiar cred în esenţa Sibiului, unde trăim aşa de câteva sute de ani, şi ortodocşi, şi catolici, şi evanghelici. Cred că am trăit bine împreună şi vreau să râmână aşa. Nici nu cred că mă bănuieşte cineva de o atitudine părtinitoare”, a conchis Johannis.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu au declarat corespondentului MEDIAFAX că, în noiembrie 2013, au primit din partea Patriarhiei Române o solicitare pentru alocarea sumei de 300.000 de lei pentru Catedrala Neamului.

Şi oficialii CJ Sibiu vorbesc despre „alte priorităţi de investiţii” şi spun că nu vor aloca fonduri pentru acest proiect.

Potrivit surselor citate, CJ Sibiu a alocat, anul trecut, câte 1.000 de lei „ajutor de încălzire” pentru toate parohiile din judeţul Sibiu, indiferent de biserica de care aparţineau acestea.

Patriarhia Română a adresat o scrisoare reprezentanţilor autorităţilor locale pentru sprijin financiar la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, precizând, într-un comunicat transmis marţi, că a fost vorba despre un demers în conformitate cu Legea construirii Catedralei Mântuirii Neamului, care prevede că, la solicitarea Administraţiei patriarhale, autorităţile de stat centrale şi locale pot sprijini financiar edificarea viitoarei Catedrale patriarhale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279