ACTUALITATE

Sibiul, promovat international prin Hotelul de gheata de la Balea Lac

Sibiul, promovat international prin Hotelul de gheata de la Balea Lac

Hotelul de gheata de la Balea Lac va fi subiectul unui reportaj al realizatorului Charlie Ottley, si va face parte din documentarul „Wild Carpathia 4”, denumit „White Carpathia”. Filmul va fi prezentat mai intai la TVR, urmand ca mai apoi sa fie vandut televiziunilor internationale.

Charlie Ottley si echipa sa, impreuna cu alpinistul Alexandru Gavan, consilier al ministrului Mediului, au filmat in ultimele trei zile Hotelul de Gheata de la Balea Lac, dar si creasta Muntilor Fagaras. Este pentru prima data cand Charlie Ottley a preferat sa filmeze aceasta zona muntoasa din Romania, la sol, fara sa foloseasca drone.

„Au filmat vineri, sambata si duminica. Ei au venit si cu alpinistul Alex Gavan, consilier in Ministerul Mediului, au urcat pe creasta. Acest episod din „Wild Carpathia” se va numi „White Carpathia”, adica „Romania Alba”, au filmat in mai multe locuri, in Maramures, in Muntii Fagaras, unde au filmat obiective turistice acoperite de zapada. Au filmat Hotelul de Gheata si stim ca in documentar, acest obiectiv va aparea”, a precizat Lidia Badila. Echipa de la „Wild Carpathia” a filmat Hotelul de Gheata in cea mai calduroasa perioada a sa din ultimii zece ani. Practic a devenit o adevarata provocare pentru proprietarii acestui inedit hotel sa il mentina, in conditiile in care temperaturile sunt mult prea ridicate, iar caldura de afara a facut ca echipele de constructori sa faca retusuri la acoperisul constructiei.

„Acoperisul a fost consolidat. Facem eforturi supra-omenesti sa il tinem in picioare, in acest an. Saptamana trecuta am fost nevoiti sa anulam cateva rezervari, cand s-a lucrat la hotel. Zilele trecute am avut turisti care s-au cazat pe propria raspundere si care ne-au inteles si nu au fost deranjati de faptul ca s-a lucrat la acoperisul hotelului. Nu exista niciun pericol sa cada acoperisul, insa caldura de afara face ca sa fie nevoie de reparatii la constructie”, a explicat Lidia Badila.
Saptamana trecuta, miercuri, s-a inregistrat cea mai calduroasa zi din ultimii 40 de ani de la Balea Lac, plus 6,9 grade Celsius, o temperatura de luna mai pentru acest loc, potrivit meteorologilor.
Aflat in septembrie 2015 la Bucuresti, Charlie Ottley facea apel pentru strangerea a inca 15.000 de lire sterline din suma totala de 50.000 de lire sterline pentru finalizarea celui de-al patrulea episod al seriei de documentare.

Documentarul este realizat de organizatia non-guvernamentala „Wild Carpathia”, care si-a propus ca prin materialele sale sa promoveze si sa protejeze patrimoniul natural al Romaniei si va fi difuzat la TVR, dupa care va fi oferit si posturilor internationale.

hotelul de gheata de afara


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279