SOCIAL

SIBIUL RECICLEAZA: Finalizarea primelor lucrari de constructii! GALERIE FOTO

SIBIUL RECICLEAZA: Finalizarea primelor lucrari de constructii! GALERIE FOTO

SIBIUL RECICLEAZA Finalizarea primelor lucrari de constructii!5

In cadrul proiectului SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DESEURILOR IN JUDETUL SIBIU se realizeaza inchiderea a cinci depozite neconforme si se construiesc doua statii de sortare la Sura Mica si Tarnava si o statie de compostare la Tarnava.

Lucrarile de inchidere si ecologizare la patru dintre depozitele neconforme (Avrig, Cisnadie, Agnita si Talmaciu) au fost finalizate, in 16 si 17 iunie avand loc receptia la terminarea lucrarilor. Lucrarile de constructie pentru inchiderea depozitului Remetea si statiile de sortare si compostare vor fi finalizate pana la mijlocul lunii iulie 2014.

Lucrarile la depozitele neconforme au inceput printr-un proces de sistematizare si de compactare a deseurilor, urmat de acoperirea cu un sistem de impermeabilizare si pamant vegetal inierbat. De asemenea, au fost construite puturi si ferestre de degazare prin care sa colecteze gazul de depozit. Pentru supravegherea calitatii apelor freatice din zona depozitelor au fost realizate puturi de monitorizare. De asemenea, s-au construit drumuri de inspectie, iar depozitele au fost imprejmuite cu garduri. Astfel, poluarea mediului determinata de depozitele neconforme de deseuri devine istorie.

”Este cel mai mare proiect realizat din fonduri europene la nivelul judetului Sibiu si ma bucur ca acum, la jumatatea mandatului, putem sa aratam locuitorilor din judetul Sibiu ca ne indreptam cu pasi rapizi spre o normalitate pe care o asteptam demult. Acest proiect este foarte important pentru ca, pe de o parte, vom trai intr-un mediu mult mai curat, iar pe de alta parte, prin valorificarea deseurilor, cetatenii vor plati mai putin pentru colectarea, transportul si depozitarea lor”, declara Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Cele patru santiere finalizate, precum si celelalte patru, aflate in curs de finalizare, au putut fi vizitate de cetatenii judetului Sibiu in data de 18 si 19 iunie 2014, in cadrul Zilelor Portilor Deschise.

In data de 18 iunie 2014 au fost vizitate depozitele neconforme inchise Agnita si Remetea, dupa care a fost vizitata statia de compostare Tarnava. In data de 19 iunie 2014 au fost vizitate depozitele neconforme inchise Avrig, Cisnadie si Talmaciu, urmata de vizitarea statiei de sortare, respectiv compostare Sura Mica.

Participantii au fost peste 150 de elevi si cadre didactice, membri ai asociatiilor de locatari, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu.

In timpul vizitelor, participantii au primit explicatii despre proiect, precum si despre modul in care se va face de acum incolo colectarea separata si reciclarea deseurilor in judetul Sibiu ca rezultat al implementarii proiectului SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DESEURILOR IN JUDETUL SIBIU.

Proiectul SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DESEURILOR IN JUDETUL SIBIU este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Prin punerea in aplicare a acestui proiect se urmareste imbunatatirea calitatii vietii si starii de sanatate a cetatenilor judetului Sibiu.

10.

SIBIUL RECICLEAZA Finalizarea primelor lucrari de constructii!10


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349