ADMINISTRATIE

Sibiul se pregateste de primavara

Sibiul se pregateste de primavara

sibiu, spatii verzi, arbori , primavara

 

Sursa foto: www.sibiu.ro

Primavara se apropie cu pasi repezi, iar Serviciul de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi a pregatit 152 de arbori si arbusti care vor fi plantati pentru a infrumuseta Sibiul. Asociatiile de proprietari pot solicita fire de gard viu pentru a le planta in jurul blocului.

 Serviciul de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi a pregatit 152 de arbori care urmeaza sa fie plantati in oraa in aceasta primavara, incepand cu luna martie, în următoarele zone: Calea Cisnadiei, str. Marasesti, str. Al. I. Cuza, strada Marasti, zona Stefan cel Mare, Piata Garii, zona Terezian, cartier Valea Aurie, zona Strand, zona centrala, Valea Sapunului, Reconstructiei, Piata Cluj si cartierul Tineretului. Cei mai multi dintre acesti arbori sunt tei, dar si platani, catalpa, magnolii, castani rosii, acer, salcami si artari.

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, invita asociatiile de proprietari sa contribuie la infrumusetarea spatiilor din jurul blocului. „Am pregatit programul de plantare pentru primavara si vom incerca sa ajungem in cat mai multe zone verzi pentru a le amenaja si completa cu plante, arbusti si arbori, dar asociatiile de proprietari pot contribui si ele la aceasta actiune. Le invitam sa solicite gard viu si arbusti pentru a infrumuseta zona din jurul blocurilor”, a precizat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Asociatiile de proprietari pot primi fire de gard viu gratuit

Asociatiile de proprietari pot solicita Serviciului Parcuri si Zone Verzi fire de gard viu, care le va fi acordat in mod gratuit. Acesta poate fi utilizat exclusiv pentru plantarea pe domeniul public, in jurul blocului. Plantarea se va realiza de catre asociatia respectiva, singura conditie pentru aprobarea cererii este ca in zona respectiva sa nu fie planificate lucrari de reparatii sau investitii, pentru ca materialul folosit sa nu fie astfel afectat de lucrarile de constructie.

copaci plantati, sibiu, primavara

Pentru primavara anului 2016 serviciul public amintit dispune de 8.500 de fire de gard viu. Marea majoritate va fi plantat de serviciul de resort in zonele verzi din oras, dar o parte va sta la dispozitia asociatiilor de proprietari. De asemenea, Serviciul Parcuri si Zone Verzi a pregatit in pepiniera proprie aproximativ 1.800 de arbusti foiosi si rasinosi care sunt disponibili serviciului amintit, o parte din acest material putand fi alocat asociatiilor de proprietari, la cerere.

In anul 2015, peste 2.500 de fire de gard viu au fost transmise gratuit asociatiilor de proprietari, iar in toamna anului au fost plantati, în oras, 225 de arbori. Cei mai multi au fost utilizati pentru completari în parcul Sub Arini (107), 52 fiind plantati pe aliniamentele stradale in zona Lazaret, 41 in zona Terezian, 33 in zona Mihai Viteazu  si tot atatia in zona centrala.

 Pentru a formula o cerere catre Serviciul Parcuri si Zone Verzi se poate apela la numarul de telefon 0269/236.791 sau  solicitarea se poate transmite in scris la adresa [email protected]


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279