SOCIAL

Sibiul – un judeţ mai prietenos pentru copii

Sibiul – un judeţ mai prietenos pentru copii

Proiectul „Judetul Sibiu mai prietenos pentru copii autoritati locale mai bine echipate, interventii mai eficiente este pe drumul cel bun, conform initiatorilor.

Asociaţia SOS Satele Copiilor Romania a lansat proiectul in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, cu scopul de a veni atat in ajutorul micutilor, cat si al parintilor. Proiectul isi propune sa reuneasca toate institutiile abilitate in crearea unui mediu propice pentru cresterea copiilor si transformarea lor in adultii de maine.

„Sunt zone de persoane care traiesc intr-o saracie lucie. Sunt zone care sunt pozitionate in special in nordul judetului si care sunt in grija unei comune. Ori Serviciul Social de la nivelul comunei nu are capacitate. Noi venim in sprijinul Directiei de Asistenta Sociala, ca in colaborare cu acest serviciu de la nivelul comunei sa raspunda nevoilor acelor familii. Mai mult, implicam si organizatiile nonguvernamentale care sunt active in teritoriu si implicand si ceilalti factori. Agentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca Sibiu trebuie sa se implice si ea, la fel ca si Ministerul prin Inspectoratul Scolar. Cum putem sa ajutam 50 de familii unde sunt copii, adulti si varstnici, daca nu implicam si fortele de munca?”a declarat in conferinta de presa Daniela Abrudean, manager de proiect.

Proiectul are o valoare totala de 851.000 de lei.

 

Cristina Bălău


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275