ACTUALITATE

Singura miza a congresului PNL: Cine intra in lupta pentru Cotroceni. Johannis nu are emotii la alegerea presedintelui

Singura miza a congresului PNL: Cine intra in lupta pentru Cotroceni. Johannis nu are emotii la alegerea presedintelui

Iohannis Gestul lui Antonescu de a nu mai candida la Prezidentiale este un gest unic!2Congresul extraordinar al PNL care se va desfasura astazi si maine la Bucuresti are o singura necunoscuta majora: care va fi candidatul care se va lupta cu Victor Ponta pentru Presedintia Romaniei?

Primarul Sibiului Klaus Johannis nu va avea emotii pentru functia de presedinte al partidului, in duelul cu Ioan Ghise. Conform surselor din PNL, Johannis are sprijinul unei majoritati covarsitoare a organizatiilor judetene, in special a „greilor” Teodor Athanasiu (Alba), Rares Manescu (Bucuresti), Mihai Voicu (Dolj), Marian Petrache (Ilfov) si chiar a organizatiei din care vine contracandidatul sau, Brasov. Pe lista sustinatorilor cu un cuvant greu de spus in PNL este si Ludovic Orban, cel care a renuntat la candidatura in momentul in care Johannis a anuntat ca vrea sa fie liderul PNL.

În aceste conditii, singura necunoscuta ramane numele ce urmeaza sa fie aruncat in batalia pentru Presedintia Romaniei. Asta, dupa ce fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu a anuntat ca nu a abandonat definitiv aceasta idee. „Asta nu e o decizie pe care o iau eu, asta este o decizie pe care o ia conducerea partidului. Eu nu pot impiedica pe nimeni daca doreste, sa testeze acest lucru, dar de asemenea nu insist (…) Nu doresc sa candidez, consider ca trebuie cautata o varianta cu mai multe sanse. Daca se ajunge cumva, in urma unor cercetari, in urma unor evaluari, nu stiu in urma a ce, partenerii, camarazii mei de partid ajung la concluzia: «Dom’le, dumneata esti cel care avea o sansa», eu nu dau inapoi, stiu unde ma gasesc, domiciliez acolo politic, sunt acolo, nu am niciun motiv sa evit acest lucru, dar nu mi-l doresc (…) Eu cred ca asta e un raspuns care sa ma acopere pe mine, sau sa faca foarte clar pentru oamenii care m-ar dori candidat, ca daca voi fi sau nu voi fi candidat nu e decizia mea, si nu e raspunderea mea, ca sa o spun foarte limpede”, a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Fostul presedinte a spus insa ca cel care va reprezenta PNL si PDL in alegeri nu poate fi decat el sau Klaus Johannis. „Cu tot respectul, foarte sincer, si pentru domnul Predoiu, si pentru PDL. Intrebarea este dupa parerea mea, in acest moment, din dreapta, daca este Klaus Iohannis, sau daca sunt eu”, a mai afirmat Antonescu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349