ECONOMIE

Situatie incredibila la Romgaz Medias. Compania exploateaza gaze naturale fara acorduri petroliere

Situatie incredibila la Romgaz Medias. Compania exploateaza gaze naturale fara acorduri petroliere

Cea mai mare companie din judetul Sibiu, Romgaz Medias nu mai are dreptul de exploatare a gazelor naturale in mai multe perimetre, dupa ce majoritatea acordurilor petroliere incheiate cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), au expirat, anunta hotnews.ro.

sediu romgaz medias

Cele mai multe acorduri petroliere incheiate intre Romgaz si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) au fost aprobate in 2004, prin trei hotarari de Guvern: HG 1.597/2004, HG 2.390/2004 si HG 764/2004. In cei 12 ani care s-au scurs de atunci, peste 60 din acorduri petroliere, din cele 132 aprobate in 2004, au expirat. Conform Legii petrolului, aprobata tot in 2004, ar fi fost necesara prelungirea, prin Hotarari de Guvern, a acordurilor pentru perimetrele in care au dovedite rezerve peste estimarile initiale. Acele Hotarari de Guvern nu exista si, astfel, Romgaz a ajuns sa exploateze gaze naturale, pe mai multe perimetre, in baza unor acorduri petroliere expirate.

Vezi cum s-a ajuns in aceasta situatie si ce spun partile implicate pe hotnews.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309