POLITICA

Sorin Iliesiu, senator de Sibiu: Unii parlamentari ar merita si statui, nu doar o indemnizatie mai mare

Sorin Iliesiu, senator de Sibiu: Unii parlamentari ar merita si statui, nu doar o indemnizatie mai mare

iliesiu_sorin afis

Trecut prin trei partide in mai putin de un mandat, senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu are o parere foarte buna despre colegii sai parlamentari. Intrebat de gandul.info daca are incredere in institutia pe care o reprezinta, fostul liberal, independent, liberal-reformator si acum pesedist, spune ca are incredere in Parlament, in ciuda faptului ca Legislativul nu are cea mai buna imagine.
“In primul rand, am incredere in Parlament, pentru ca Parlamentul inseamna reprezentantii legitimi ai poporului roman si sunt de ordinul sutelor, ar trebui sa fie poate mai putini. Parlamentul are avantajul ca are doua Camere, daca prima greseste, a doua poate sa repare greseala. Cred ca Parlamentul inseamna institutia in care ar trebui sa avem incredere cel mai mult, toti cetatenii”, a raspuns senatorul la intrebarea reporterului gandul.info. Iliesiu mai spune ca Parlamentul nu stie sa-si puna in valoare lucrurile bune, pe care, tot el o recunoaste, nu prea le face.
Intrebat daca indemnizatia de parlamentar este suficient de mare, si aici Sorin Iliesiu a raspuns evaziv, spunand ca difera de la caz la caz.
”Exista parlamentari in Romania care sunt parlamentari din 1990, 1992, care au numeroase mandate si care nu se pot lauda ca au initiat o lege importanta sau unii, nici macar, o lege neimportanta. Din aceasta cauza, evident ca indemnizatia este uriasa. Pentru cei care sunt foarte dedicati, care fac legi extrem de importante, care pot determina o asanare a societatii romanesti, pot determina o relansare a educatiei nationale, a programului de sanatate, a economiei, a pune in valoarea creativitatea si inventivitatea extraordinara a romanilor prin legi, asemenea parlamentari ar merita si statui, nu doar o indemnizatie”, a adaugat senatorul proaspat inscris in PSD.
Solutia propusa de el este insa foarte simpla: ”o lege care sa-i premieze pe cei merituosi si sa-i amendeze pe cei care nu sunt merituosi”.
Vezi ce parere au si alti parlamentari despre ei si despre colegii lor pe gandul.info


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309