ACTUALITATE

Sova: Sibiul va fi nod de autostrazi. Studiile de fezabilitate pentru Sibiu – Pitest si Sibiu-Brasov vor fi gata saptamana viitoare

Sova: Sibiul va fi nod de autostrazi. Studiile de fezabilitate pentru Sibiu – Pitest si Sibiu-Brasov vor fi gata saptamana viitoare

Studiile de fezabilitate pentru autostrazile Sibiu – Pitesti si Sibiu – Brasov vor fi publicate miercuri sau joi pe SEAP, a anuntat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Sova, citat de corespondentul MEDIAFAX.autostrada

Ministrul Dan Sova a declarat, intr-o conferinta de presa la Medias, ca „Sibiul este conceput ca un nod de autostrazi”.

„Vor trece pe aici Coridorul IV, drumul spre Pitesti, autostrada spre Brasov si autostrada Transilvania care vine la Sebes. Toate obiectivele sunt incurs de realizare. La Turda, maine (sambata – n.r.) vom da ordinele de incepere a lucrarilor, chiar la Primaria Turda”, a declarat Sova.

Intrebat ce se intampla cu autostrazile Sibiu – Pitesti si Sibiu – Brasov, Sova a afirmat ca saptamana viitoare vor fi publicate pe SEAP studiile de fezabilitate.

„Pentru Sibiu- Pitesti si Sibiu-Brasov, colegii de la CNADNR au propus luni, eu zic miercuri, joi, saptamana viitoare, cel mai tarziu, studiile de fezabilitate vor fi si ele suite pe SEAP. Deci vor incepe sa curga cele 43 de zile pentru oferta”, a afirmat Sova.

Potrivit acestuia, astfel s-a ajuns la „aproape jumatate din memorandumul care a fost prezentat in Guvern in legatura cu absortia de fonduri europene”.

„In felul acesta ne asumam aproape jumatate din memorandumul care a fost prezentat in Guvern in legatura cu absortia de fonduri europene, publicand studiile de fezabilitate, pentru 1.795 de kilometri de autostrada”, a spus ministrul.

In martie, ministrul Transporturilor publica o postare pe blog referitoare la autostrada Sibiu – Pitesti, noul termen avansat de acesta pentru startul lucrarilor fiind inceputul anului 2017, dupa ce anterior informase ca proiectul ar putea fi lansat cel mai devreme in martie 2016.

Potrivit strategiei propuse de Guvern pentru constructia de autostrazi, facuta publica la finalul anului trecut, finalizarea autostrazii Sibiu – Pitesti are ca termen anul 2022.

CNADNR vrea sa finalizeze 93,1 kilometri de autostrada in acest an, avand la dispozitie un buget de 2,65 miliarde lei, mai mic cu 1,1 miliarde lei fata de anul trecut, iar in 2015 estimeaza ca vor fi construiti 194,8 kilometri, bugetul prognozat in acest scop ridicandu-se la 3,96 miliarde lei.

Anul trecut, CNADNR a avut un buget de 3,76 miliarde lei pentru autostrazi si a inaugurat 116 kilometri, respectiv tronsonul Simeria – Orastie (18 km), trei loturi pe Orastie-Sibiu (60,5 kilometri) si primul tronson al Lugoj – Deva (27,4 de kilometri, plus un drum de legatura la regim de autostrada de 10,5 km), reteaua totala de autostrazi a Romaniei insumand in prezent aproape 650 kilometri.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279