CULTURA

Spectacolul „De ce Hecuba?!” in avanpremiera la Teatrul National ,,Radu Stanca” Sibiu!

Spectacolul „De ce Hecuba?!” in avanpremiera la Teatrul National ,,Radu Stanca” Sibiu!

Spectacolul „De ce Hecuba!” in avanpremiera la Teatrul National ,,Radu Stanca” Sibiu! 2

Spectacolul „De ce Hecuba?!”, cea mai noua productie a Teatrului National ,,Radu Stanca”, va fi prezentat in avanpremiera duminica, 21 septembrie, ora 19:00. Textul piesei ii apartine dramaturgului Matei Visniec, care va fi prezent la Sibiu pentru a asista la spectacol si pentru a-si lansa cea mai noua carte, ,,Omul din care a fost extras rǎul”, la ora 18:30, in foyer-ul teatrului.

„De ce Hecuba” este piesa care foreaza in fundamentele lumii: acolo vom descoperi ca o mama a carei durere devine mai apasatoare decat greutatea insasi a Universului are dreptul sa le ceara socoteala zeilor pentru cum au conceput lumea. „De ce Hecuba?”, in regia Ancai Bradu si scenografia lui Mihai Pacurar este un spectacol uluitor despre strigatele nasterii si ale mortii, despre razboi si violenta, despre copii care la zece ani devin copii-soldati, care la saisprezece sunt fascinati de razboi si care la nouasprezece ani sunt deja veterani…

„Aceasta tema de dezbatere, transpusa in teritoriul ofertant al experimentului teatral, urmarita cu putere intr-un text de o convingatoare arhitectura dramatica, trezeste cu siguranta interesul creatorului de teatru. Atractia vine si dinspre stilistica provocatoare a spectacolului multidisciplinar de tip performance. Dorim sa deschidem experimentul atat inspre actorii profesionisti ai Teatrului National „Radu Stanca”, dar si catre o noua generatie de studenti-masteranzi ai Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, care sa parcurga impreuna cu artisti consacrati, precum si cu dascalii lor, aceasta calatorie initiatica a cautarii tragicului in lumea contemporana atat de tulburata si de tulburatoare, in egala masura”. (Anca Bradu, regizor)

La ora 18:30, cu 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, va avea loc in foyer-ul teatrului lansarea cartii ,,Omul din care a fost extras rǎul”, care cuprinde si textul piesei „De ce Hecuba”. Vor lua cuvantul Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National Radu Stanca si autorul Matei Visniec. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279