CULTURA

Spectacolul „Le sorelle Macaluso” a castigat premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru!

Spectacolul „Le sorelle Macaluso” a castigat premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru!

Spectacolul Le sorelle Macaluso a castigat premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru!2

Spectacolul „Le sorelle Macaluso”, regia Emma Dante, prezentat la editia de anul acesta a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, a castigat premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru la Gala “Le maschere del teatro italiano”, un eveniment ce premiaza spectacolele si artistii exceptionali din Italia.

Spectacolul este realizat in cadrul proiectului european ,,Cities on stage/Orase pe scena” – la care Teatrul National ,,Radu Stanca” este partener alaturi de Théatre National de la Comunauté Française Bruxelles, Teatro Stabile Napoli, Teatro de La Abadia Madrid, Folkteatern Göteborg, Odéon Théatre de l’Europe Paris si Festival d’Avignon.

Pe 5 septembrie a avut loc cea de-a patra editie a Galei “Le maschere del teatro italiano” la Teatrul San Carlo di Napoli, ceremonia de decernare a premiilor fiind transmisa in direct de Rai Uno.

Spectacolul „Le sorelle Macaluso” este produs de Teatro Stabile di Napoli, Théatre National (Bruxelles), Festival d’Avignon, Folkteatern (Göteborg), in colaborare cu Atto Unico / Compania Sud Costa Occidentale si in parteneriat cu Teatrul National ,,Radu Stanca” Sibiu. Premiera a avut loc pe 22 ianuarie 2014 la Napoli.

In cadrul editiei 2014 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, spectacolul „Le sorelle Macaluso” / „Surorile Macaluso” a fost prezentat pe 11 si 12 iunie, la Sala de Sport a Colegiului Octavian Goga din Sibiu.

,,Le sorelle Macaluso” sunt un stol de pasari suspendate intre pamant si cer, indecise intre viata si moarte. Familia este compusa din sapte surori care stau sa-si aminteasca, sa evoce, sa reproseze, sa viseze, sa planga, sa rada de povestea lor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279