CULTURA

Spectacolul „Ma tot duc” este vedeta Festivalului FRINGE de la Sibiu!

Spectacolul „Ma tot duc” este vedeta Festivalului FRINGE de la Sibiu!

Spectacolul Ma tot duc este vedeta Festivalului FRINGE de la Sibiu!2

Cel mai asteptat spectacol din Festivalul International FRINGE de la Sibiu, este spectacolul „Ma tot duc”, care se va juca sambata, 12 iulie, de la ora 19.00, la Teatrul pentru copii si tineret „GONG”.

Oana Pellea joaca in acest spectacol de 17 ani.

Montarea nu este obisnuita, nu are decoruri, nu are recuzita, nu are nimic in afara de o scena goala, pe care se afla Oana Pellea alaturi de Mihai Gruia Sandu.

Spectacolul, scris si regizat de Marc Dore, cu texte si aluzii din opera lui William Shakespeare, s-a jucat in limba franceza ani la rand, in Franta, Belgia sau Elvetia. Cei doi actori l-au adaptat si l-au adus acasa. Spectacolul reprezinta o cautare a iubirii, o parabola a vietii traite cu imaginea ideatica pe care ne-o confera solutiile superficiale.

Aparent, piesa pare ca se inscrie in categoria obisnuitelor spectacole cu clovni. Dar, incetul cu incetul, o relatie personala se instaleaza si un mic univers uman, de sentimente, se construieste, univers pe care actorii l-au ”colorat” in nuantele cautarii si fragilitatii, ale uimirii si tristetii. In final, ceea ce se dezvaluie este o parabola a vietii traite cu iluzia pe care ne-o confera solutiile simple — mereu destinati esecului trecator si mereu pregatiti s-o luam de la capat, mereu in cautarea celuilalt sau a iubirii.

Piesa este captivanta, dinamica, plina de viata. Spectatorul crede ca este o comedie, indus in eroare de nasurile rosii ale actorilor, dar se trezeste reflectand, amintindu-si evenimente, persoane, dureri, despartiri.

Ajuns la cea de a noua editie, Festivalul International FRINGE de la Sibiu are loc in perioada 1-15 iulie si promoveaza teatrul independent. Directorul festivalului, actorul Catalin Grigoras s-a inspirat in organizarea festivalului sibian, de la celebrul festival din Marea Britanie, FRINGE, considerat cel mai important festival al artelor spectacolelor din Europa. FRINGE-ul de la Edinburgh a luat fiinta in 1947, la initiativa a opt trupe tinere care nu au primit autorizatie sa joace in centrul orasului, ci la marginea (fringe) lui. Asa a luat nastere fenomenul FRINGE.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349