CULTURA

Spectacolul ,,Mozart Steps”, in octombrie la Sibiu, Iasi si Bucuresti!

Spectacolul ,,Mozart Steps”, in octombrie la Sibiu, Iasi si Bucuresti!

Spectacolul Mozart Steps, in octombrie la Sibiu, Iasi si Bucuresti!2

Spectacolul „Mozart Steps”, creat de Gigi Caciuleanu la Teatrul National Radu Stanca Sibiu, va avea loc pe 9 octombrie, ora 19:00.

Trei zile mai tarziu, spectacolul se va regasi in programul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar (FITPT) de la Iasi, iar pe 27 octombrie se va juca la Bucuresti, in cadrul Festivalului National de Teatru (FNT).

Spectatorii sibieni vor avea ocazia sa revada aceasta creatie cu totul speciala, in care actorii TNRS exploreaza zona teatrului-dans,intr-un concept original al legendarului coregraf Gigi Caciuleanu, care combina muzica occidentalului Mozart si muzica orientala, egipteana. Spectacolul prezinta confruntarea dintre doua universuri, muzica lui Mozart si dansul lui Caciuleanu, dand nastere unui spatiu ce exceleaza in energii si care se foloseste de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Nu mai putin de 30 de performeri vor evolua pe scena, atat actori de la sectia romana si sectia germana a Teatrului National din Sibiu, cat si studenti de la Sectia de Actorie a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Duminica, 12 octombrie, Teatrul National Radu Stanca Sibiu va prezenta spectacolul „Mozart Steps” la Teatrul Luceafarul din Iasi, in inchiderea celei de-a VII-a editii a FITPT, ce se desfasoara anul acesta sub genericul “Noi realitati teatrale”. Timp de 8 zile, intre 5-12 octombrie, 24 de companii de stat si independente din 15 tari prezinta spectacole in cele doua sali ale teatrului, precum si in alte spatii. Genuri foarte variate, de la teatru educational, teatru coregrafic, teatru documentar, teatru-imagine, multimedia, teatru acustic, teatru pe apa, teatru-dans, teatru de obiecte, animatie, spectacole-lectura, dans, film, lansari de carte, conferinte, vor readuce in atentie marile nume ale inovatiilor estetice ale ultimelor decade precum Peter Brook, Sasha Waltz, Krystian Lupa, Pippo Delbono, Camil Petrescu, Philippe Genty, Esteve Soler.
Spre finalul lunii octombrie, spectacolul „Mozart Steps” va fi prezentat in cadrul  celei de-a XXIV-a editii a FNT, ce se va desfasura la Bucuresti in perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014. Reprezentatia va avea loc pe 27 octombrie, ora 20:30, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni. In 10 zile de festival vor avea loc 83 de reprezentatii ale unor spectacole din Bucuresti si din tara, precum si alte evenimente : expozitii, conferinte, lansari de carte, spectacole de teatru radiofonic, spectacole de teatru de televiziune.

joi, 9 octombrie, ora 19:00

la sala Teatrului National Radu Stanca Sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275