CULTURA

Spectacolul „Romeo si Julieta” al studentilor ULB Sibiu distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai moderna interpretare, la Moscova

Spectacolul „Romeo si Julieta” al studentilor ULB Sibiu distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai moderna interpretare, la Moscova

Foto grup_Romeo si Julieta

Spectacolul „Romeo si Julieta”, de William Shakespeare, in regia lui Bogdan Saratean, pus in scena de Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost distins cu premiul special al juriului, pentru cea mai moderna interpretare, la festivalul Riverside Left Theatre Festival din Moscova.

Spectacolul scolii sibiene de teatru a fost distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai moderna interpretare, distinctie acordata in Gala de inchidere a Festivalului (20 aprilie).

Reprezentatia studentilor sibieni a avut loc in data de 14 aprilie, in Sala Mare a Universitatii si a fost onorata de prezenta Rectorului Universitatii de Stat pentru Cultura si Arta din Moscova, prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova si a Excelentei Sale, domnul Vasile Soare, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al României la Moscova.

Cu ocazia participarii la Riverside Left Theatre Festival, Directorul Departamentului de Arta Teatrala (conf. univ. dr. Ion M. Tomus) si Rectorul Universitatii de Stat pentru Cultura si Arta din Moscova (prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova) au semnat un acord de colaborare intre cele doua institutii, document ce are in vedere promovarea schimburilor academice, dezvoltarea posibilitatilor de cercetare si creatie artistica, asistenta pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice si schimburi de experienta legate de implementarea tehnicilor inovative de predare.

Primul pas al colaborarii pe care o presupune acest acord o reprezinta participarea spectacolului „Hamlet” de William Shakespeare, produs de catre universitatea moscovita, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (sectiunea Intâlnirea Scolilor si Academiilor de Teatru).

Prezenta scolii de teatru sibiene la Moscova si distinctia cu Premiul special al juriului pentru cea mai moderna interpretare, la un eveniment de amploarea si dimensiunea Riverside Left Theatre Festival, confirma, din nou, prestigiul scolii de teatru sibiene si nivelul de excelenta al cercetarii stiintifice si creatiei artistice promovate de Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Riverside Left Theatre Festival este cel mai mare festival de teatru pentru studenti din Moscova. Editia din 2015 a reunit scoli de teatru foarte importante: Theatre „Nie Ma” (Polonia), „Papion Theater Group” (Iran), Theatre Laboratory „Alma Alter” (Bulgaria), The Boris Shchukin Theatre School, „Open stage” Theatre (Moscow), „Krasny Tsvetok” Theatre (Perm), Theatre School of Moscow Art Academic Theatre, The Russian University of Theatre Arts (GITIS, Moscova),  „Maneken” Theatre (Chelyabinsk), Kaluga Drama Theatre (Kaluga), Youth Theatre „Miracle”, (Smolensk), Moscow State Institute of Culture, Academy of Arts & Cultural Center (Egipt),  „Rupor” Troupe (Moscova), National University of Science and Technology (MISIS, Moscova), Theatre Studio „Evolution” (Kaliningrad), Omsk State Theatre of Dolls „Harlequin” (Omsk), Udmurt Republican College of Culture (Izhevsk).

ROMEO SI JULIETA

de William Shakespeare

REGIA: Bogdan Saratean; TRADUCERE: Anca Tomus; DRAMATURGIA: Bogdan Saratean; MUZICA ORIGINALA: MC Matli si Claudiu Falamas; LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu; DISTRIBUTIA (in ordine alfabetica): Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Falamas, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Iulia Popa, Tudor Raileanu, Calin Roajda, Maria Soilica, Alexandra Serban


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279