SANATATE

Spitalul de Pediatrie este suprasolicitat. S-au impus limitari la internare!

Spitalul de Pediatrie este suprasolicitat. S-au impus limitari la internare!

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a decis limitarea cazarii apartinatorilor copiilor internati, din cauza suprasolicitarii capacitatii de cazare si pentru „stapanirea din punct de vedere epidemiologic a fenomenului si a prevenirii riscurilor raspandirii acestor infectii in comunitate”, anunta institutia, intr-un comunicat de presa.

Lucrari de modernizare in toate sectiile Spitalului de Pediatrie Sibiu!”In contextul epidemiologic actual, de crestere semnificativa a numarului de pacienti cu afectiuni respiratorii (ARI, SARI, gripa) si a posibilei evolutii explozive a fenomenului in perioada urmatoare activitatea in spital se desfasoara cu dificultate. S-a depasit deja capacitatea de internare in Clinicile de Pediatrie. In data de 05.01.2017 erau internati 96 de copii pe 79 de locuri disponibile si 64 de insotitori in contextul in care in intreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urma. Din acest motiv efortul personalului este excesiv”, explica reprezentantii Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

 

Medicii spun ca ”regretam neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depasirea semnificativa a facilitatilor de cazare de care dispunem si va aducem la cunostinta ca suntem in situatia de a impune conditii limitative pentru internarea apartinatorilor in vederea stapanirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului si a prevenirii riscurilor raspandirii acestor infectii in comunitate”.

Pentru a putea controla fenomenul Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat urmatoarele masuri cu caracter temporar:

Relocarea unor paturi din alte sectii ale spitalului pentru Clinicile de Pediatrie

  1. Redistribuirea personalului in vederea asigurarii ingrijirii pacientilor
  2. Avem in vedere solicitarea in cazul extrem a avizului Directiei de Sanatate Publica pentru comasarea sectiilor cu profil chirurgical, cu asigurarea urgentelor, in vederea disponibilizarii unui numar suplimentar de saloane.
  3. Internarea apartinatorilor se va face tinand cont de urmatoarele prioritati:

— Mame care alapteaza

— Mamele copiilor cu varsta sub 3 ani

— Mamele copiilor cu dizabilitati


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309