SANATATE

Spitalul va achizitiona o unitate de endoscopie digestiva terapeutica

Spitalul va achizitiona o unitate de endoscopie digestiva terapeutica

275 de ani impliniti de Spitalul Militar de Urgenta Dr. Alexandru Augustin Sibiu!2

Consilierii judeteni au votat ca la rectificarea bugetara din 28 mai, Spitalul Clinic Judetean Sibiu sa primeasca un surplus de 1,4 milioane lei – din care 210.000 lei din bugetul local, iar restul de la bugetul de stat.

Banii vor fi folositi pentru achizitionarea unei unități de endoscopie digestiva terapeutica, pentru sectia Medicala I. Multumesc celor care s-au implicat in demersurile de procurare care nu sunt deloc usoare si ma refer in special la doctorul Adrian Boicean. Beneficiul remarcabil care rezulta de la apartia acestui aparat este ca o serie de teme doctorale in cadrul Scolii doctorale a Universitatii <<Lucian Blaga>> din Sibiu vor capata substanta. Si una dintre tehnicile pe care ni le-am propus in cadrul cercetarii este tehnica rendez-vous, adica intalnirea dintre laparoscop si endoscop, in acelasi demers chirurgical, endoscopic gastro-enterologic si care face ca siguranta pacientului sa fie mai mare, iar tehnica pe care am propus-o in urma cu 10 ani isi gaseste realizarea directa si datorita acestei dotari, mai ales ca dotarea vine sa completeze echipamentul blocului operator al chirurgiei generale. Vreau sa multumesc Consiliului Judetean Sibiu care a tinut cont de performanta in medicina si ne-a dat o mana de ajutor”, a precizat consilierul judetean prof.univ.dr. Dan Sabau, seful Sectiei Clinice Chirurgie II din cadrul Spitalului Judetean Sibiu.

Bani si la aeroport

De asemenea, Consiliul Judetean Sibiu a alocat pentru Aeroportul International Sibiu suma de 408.000 lei in vederea achizitionarii unui echipament de detectie urme de substante explozive (ETD), achizitie impusa de Regulamentul UE privind stabilirea unor masuri de implementare a standardelor de baza comune in domeniul aviatiei.  In acelasi timp, 87.000 lei au fost alocati pentru efectuarea unui studiu de oportunitate privind operatiuni Cargo pe Aeroportul International Sibiu.

Consilierii judeteni au avut ocazia sa il cunoasca pe noul membru al Consiliului de Administratie al AIS si anume Stefan Florin Nartea, in varsta de 36 de ani. De profesie avocat si practician in insolventa, acesta a candidat pe locul ramas liber in urma decesului lui Pavel Gheorghe Cristian.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309