TURISM

Statuia lui Iisus din Rio, lovita de fulger

Statuia lui Iisus din Rio, lovita de fulger

iisusUnul din cele mai cunoscute monumente ale Braziliei, statuia lui Iisus de la Rio de Janeiro a fost deteriorata dupa ce a fost lovita de un fulger.

Statuia care il reprezinta pe Iisus Hristos si este un simbol al orasului Rio de Janeiro a fost lovita de un fulger in timpul unei furtuni.

Statuia, unul dintre cele mai cunoscute, simboluri din lume, a fost lovita de fulger in timpul unei furtuni ce a avut loc joi noapte, si a pierdut varful unui deget de la mana dreapta, informeaza Sky News.

Parintele Osman Raposo, ingrijitorul monumentului, a declarat ca acesta va fi reparat luna viitoare.

Furtuna care a avut loc joi noaptea a produs peste 40.000 de fulgere in doar trei ore si a inundat numeroase strazi.

Asezata pe varful muntelui Corcovado, statuia are o inaltime de 38 de metri si este situata la 710 metrii deasupra marii, astfel incat poate fi observata din toate partile orasului.

Statuia lui Iisus a fost proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa si realizata de sculptorul francez Paul Landowski. Timp de 5 ani de zile s-a lucrat la faimoasa statuie, pentru ca mai apoi la 12 octombrie 1931 sa fie inaugurata.

Monumentul a fost numit in 2007 una dintre cele 7 noi minuni ale lumii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349