ACTUALITATE

Sterilizarea cainilor din vagabonzi din Selimbar s-a incheiat ”cu rezultate foarte bune”

Sterilizarea cainilor din vagabonzi din Selimbar s-a incheiat ”cu rezultate foarte bune”

Comuna Selimbar ”detine” aproximativ 500 de caini fara stapan, potrivit primarului Marius Grecu, iar aproape jumatate dintre acestia au fost sterilizati in cadrul primei campanii desfasurate in perioada august-septembrie de Fundatia Vier Pfoten.

Sterilizare-caine_VIER-PFOTEN-Selimbar

Potrivit primarului din Selimbar, Vier Pfoten au fost deparazitati si sterilizati 213 caini (113 femele si 100 masculi) si 43 pisici.

”Prima etapa a campaniei, august-septembrie, s-a incheiat cu rezultate foarte bune, ceea ce ma determina sa merg mai departe cu acest proiect prin care vom reduce si mai mult numarul cainilor fara stapan din Selimbar. Multumesc Fundatiei pentru protectia animalelor VIER PFOTEN pentru actiunea desfasurata in Comuna Selimbar, dar si locuitorilor comunei care s-au implicat si au contribuit la succesul campaniei de sterilizare a cainilor cu si fara stapan”, a declarat Marius Grecu.

Primaria Comunei Selimbar a incheiat un parteneriat cu Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten pentru sterilizarea cainilor comunitari si a celor cu stapani din Selimbar. Pentru o luna de zile 17 august 16 septembrie, Fundatia Vier Pfoten s-a deplasat la Selimbar cu o echipa de 5 specialisti, masini, instrumentar, vaccinuri, medicamente, tratamente si a sterilizat gratuit 213 caini si 43 pisici de pe raza Comunei Selimbar.

Campania va continua la sfarsitul acestui an cu o noua etapa de deparazitare si sterilizare.

”VIER PFOTEN multumeste autoritatilor locale si locuitorilor Comunei Selimbar pentru buna colaborare si sprijinul acordat pe intreaga durata a proiectului. Felicitam pe toti cei implicati pentru responsabilitatea aratata fata de animale si pentru alegerea unei solutii umane si civilizate pentru rezolvarea problemelor legate de inmultirea necontrolata a animalelor fara stapan.”, precizeaza in Raportul de activitate dr. Anca Tomescu, manager proiect Vier Pfoten Romania.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309