ADMINISTRATIE

Strada 9 Mai din centrul istoric a fost complet reabilitata!

Strada 9 Mai din centrul istoric a fost complet reabilitata!

Strada 9 Mai din centrul istoric a fost complet reabilitata!2

Strazile Faurului, Ocnei si Turnului – artere principale in Orasul de Jos – au fost reabilitate in ultimii doi ani prin proiecte finantate din fonduri structurale. Strada 9 Mai este cea de-a patra artera din aceasta parte a centrului istoric care a fost complet reabilitata, fiind redata oficial traficului de catre primarul Klaus Iohannis vineri, 22 august.

Finantarea acestui proiect a fost asigurata din fonduri structurale in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana depus de municipalitatea sibiana in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere, Domeniul de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul ,,Poli de dezvoltare urbana”. Valoarea totala a proiectului este de 7.284.266,86 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 5.457.546,56 lei.

Contractul de lucrari a fost semnat in luna martie 2013 cu firma SC Sinecon SA, valoarea acestuia fiind de 2.791.679 lei, fara TVA. Termenul prevazut in contract pentru executia lucrarilor a fost de 18 luni, termenul de garantie pentru acestea fiind de 5 ani.

Municipalitatea a prevazut in contract amenajarea unei noi retele de transport a apei. De asemenea, constructorul a amenajat o noua retea de distributie a apei potabile, o noua retea de canalizare menajera si un nou sistem de colectare si evacuare a apelor pluviale. Contractul a inclus si modernizarea structurii rutiere, au fost modernizate carosabilul si trotuarele, iar cele 138 de locuri de parcare au fost amenajate pe o zona de pavaj creata intre carosabil si trotuar. Sistemul de iluminat public a fost de asemenea modernizat, trecandu-se de la iluminatul cu corpuri suspendate la corpurile de iluminat instalate pe stalpi metalici.

O amenajare speciala a fost prevazuta pentru intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei, zona numita Piata Dragonilor, dupa Straja Dragonilor (Dragonerwache) care a functionat aici intre 1687-1710. Cladirea a fost demolata in anii 1980’, iar amenajarea inclusa in prezentul contract marcheaza conturul amplasamentului fostei cladiri. Zona are si o functiune de loc de odihna, aici fiind instalate banci si un iluminat arhitectural special.

FOTO: Ovidiu Sopa


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349