ACTUALITATE

Studenti sibieni premiati in cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”

Studenti sibieni premiati in cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”

O echipa de studenti a Facultatii de Stiinte Agricole, Industrie Alimnetara si Protectia Mediului (SAIAPM) din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu va participa la un program de studiu privind adaptarea la schimbarile climatice, in Norvegia.

Dragos Buhoiu SAIAPM

Ioana Contiu (anul II, Montanologie) si Dragos Buhoiu (anul II, Inginerie şi Protecţia Mediului in Agricultura) s-au clasat pe locul 9 (din 32 de echipe) in cadrul sectiunii “Calea verde in machete” a concursului national organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, promotoare a proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”, loc ce le-a permis obtinerea unei vizite de studiu in Norvegia, pe o perioada de 10 zile, in cursul lunii martie 2017. Cu acest prilej, studentii vor avea oportunitatea de a se intalni cu experti norvegieni, sa viziteze obiective pentru studii de caz si a unor exemple de buna practica in domeniul adaptarii la schimbarile climatice.

Cei doi studenti ai SAIAPM au obtinut premiul I si in cadrul sectiunii ”Videoclipuri” din cadrul proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”, cu  videoclipul cu tema:  ”Atentie suntem in pericol”, in timp ce Ragu Gota (anul I, Montanologie) si Teodora Marinescu (anul II, Montanologie), s-au clasat pe locul doi, cu videoclipul ”Traiesti cat exista padure”.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este promotorul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabila”, din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbari Climatice , finantat prin fonduri asigurate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, EEA GRANTS 2009 – 2014.

Videoclipurile castigatoare pot fi vizionate la adresa: https://caleaverde.ro/concurs-video/

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309