SPORT

Studentii Erasmus+ reprezinta ULBS la International Erasmus Games

Studentii Erasmus+ reprezinta ULBS la International Erasmus Games

Trei echipe de studenti Erasmus+ si voluntari Erasmus Student Network vor reprezenta Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu la etapa nationala a competitiei International Erasmus Games, care are loc in acest week-end, la Craiova.

Echipele ESN Sibiu vor evolua in fiecare dintre cele trei competitii, fotbal, baschet si volei, iar in componenta lor sunt studenti Erasmus+ din Thailanda, Turcia si Spania si voluntari ai ESN Sibiu.

Daca etapa nationala a primei editii a fost organizata de catre ESN Sibiu, in acest an, in perioada 1-3 aprilie, etapa nationala a Romaniei se va desfasura la Craiova. Aici, echipele din Sibiu, Craiova, Cluj, Bucuresti. Timisoara, Brasov, Constanta si Iasi vor concura pentru a decide cine va reprezenta Romania la turneul final, care va avea loc in luna mai, in Milano, Italia. Etapa internationala a primei editii a evenimentului, a avut loc in Cracovia.

International Erasmus Games este un proiect al Erasmus Student Network aflat la a doua editie. Proiectul presupune participarea studentilor Erasmus+  si a voluntarilor ESN Europa la o competitie de baschet, fotbal si volei.

Proiectul isi propune sa promoveze sportul in randul tinerillor si se afla in perfecta concordanta cu structura programului Erasmus+ care, incepand cu 2014, a introdus latura sportiva in categoriile de mobilitati.

”Dorim pe aceasta cale sa multumim Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu pentru sprijinul acordat in antrenarea echipelor iar companiei Andu si echipei de baschet CSU Sibiu pentru colaborarea in realizarea echipamentelor de joc”, a declarat Paul Oprean, coordonatoor International Erasmus Games – ESN Sibiu.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizaie studenteasca cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurandu-se de sustinerea Comisiei Europene.

Activitatea voluntarilor urmareste indeplinirea obiectivelor principale: motivarea studentilor din cadrul ciclului de invatamant, imbunatatirea integrarii socio-culturale a tinerilor internationali in universitatile gazda din Romania precum şi reprezentarea nevoilor si asteptarilor studentilor straini la nivel local, national si international.

ESN Romania este format din 9 sectiuni oficiale (ESN Sibiu, ESN Cluj- Napoca, ESN ASE, ESN Timisoara, ESN Brasov, ESN Unibuc si ESN Iasi, ESN Craiova si ESN Constanta).

International Erasmus Games sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279