SOCIAL

Studentii jurnalisti, spectacol caritabil pentru a salva viata unei colege

Studentii jurnalisti, spectacol caritabil pentru a salva viata unei colege

Viata unei studente a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu depinde de modul in care societatea reactioneaza la apelul disperat al familiei, de a o ajuta sa traiasca. Iuliana Finica a fost diagnosticata cu cu hipertensiune pulmonara severa, iar singura solutie este transplantul pulmonar, care poate fie facut la o clinica din Germania.

Doar ca interventia costa 70.000 euro, bani pe care familia nu ii are. Pana acum, sibienii au raspuns pozitiv, in contul Iulianei ajungand 12.000 euro, suma suficienta pentru a oferi acontul de 8000 euro cerut de clinica din Bonn. Insa, a fost doar o batalie, pentru ca pana la a castiga razboiul cu boala, Iuliana are, in continuare, nevoie de ajutor.

Din acest motiv, studentii de la Specializarea Jurnalism, anul II, din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane organizeaza concertul caritabil de folclor „Fiecare secunda conteaza” eveniment ce va avea loc, luni, 11 aprilie, incepand cu ora 18, la Sala Thalia.

Pe scena vor urca tineri solisti si instrumentisti de muzica populara care, in ciuda programului incarcat, au acceptat sa participe voluntar la acest recital folcloric (din zone etnofolclorice ca Marginimea Sibiului, Valea Secaselor sau Vaideenii Valcii), din dorinta de a-i motiva pe oameni sa doneze bani pentru Iuliana. Artistii care vor urca pe scena sunt: Robert Tarnaveanu, Lena Miclaus, Ionela Pascu, Dorel Savu, Bogdan Cioranu, Ciprian Silasi, Paula Medrea, Alina Secasan si Ion Chis.

Evenimentul va fi prezentat de Sorin Terchila (Sorin a prezentat mai multe evenimente culturale si sportive din Sibiu si lucreaza in prezent la Kiss FM, Magic FM si Rock FM ), iar interpretii vor fi acompaniati de formatia „Ionela Pascu” si Septimiu Marisca.

Fiecare gest si fiecare secunda conteaza!

„Iuliana ne-a demonstrat ca lupta cu zambetul pe buze, iar optimismul ei este nemarginit. Nu trebuie sa ramanem indiferenti; viata, sanatatea si  timpul au aceeasi valoare pentru noi toti. S-a gandit cineva cum ar reactiona daca o persoana draga ar avea probleme de sanatate? Facem apel la solidaritate si invitam toti oamenii cu suflet mare sa fie alaturi de artisti si de noi, studentii, pentru a o ajuta impreuna pe Iuliana. Fiecare gest si fiecare secunda conteaza!”, mesajul pe care  studentii il transmit sibienilor.

Concertul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu  si al Filarmonicii de Stat Sibiu. Intrarea este pe baza de donatie si toate fondurile stranse in cadrul evenimentului vor fi puse in contul Iulianei.

Se pot face donatii in contul RO97INGB0000999905410795, deschis la banca ING sau in conturile deschise la Banca Transilvania, in euro: RO97BTRLEURCRT0226818901 si in lei: RO50BTRLRONCRT0226818901.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279