ACTUALITATE

Studentii sibieni, cei mai buni la intreprinderi simulate. Vor reprezenta Romania la comperitia europeana

Studentii sibieni, cei mai buni la intreprinderi simulate. Vor reprezenta Romania la comperitia europeana

SibWays IS, ulbs

Studenții Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu au obținut locul I la cea de a doua ediție a Târgului Național al Întreprinderilor Simulate – SIMPRACT. Pe lângă medalia de aur, sibienii au câștigat și alte două premii speciale.

Echipa IS SibWays SRL (coordonată de prof. univ. dr. ing. dr. ec. Mihail Aurel Țîțu și prof. Codruța Dumitrașcu) a fost marea câștigătoare a concursului, fiind urmată de reprezentantele Universității din Craiova – IS Highspeedcurier SRL și Universității tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași – IS Novatex SRL.

Întreprinderea Simulată a studenților ULBS are ca domeniu de activitate transportul de marfă și persoane pe rute interne și internaționale în regim de cursă/ la solicitarea clientului și oferă o gamă variată de servicii de transport pe rute ce acoperă cele mai importante trasee din țară și străinătate.

În cadrul concursului, criteriile în urma cărora juriul a făcut departajarea au fost: standul, abilitățile de vânzător, catalogul, site-ul și prezentara PPT.

Toate cele trei întreprinderi simulate vor reprezenta România la Târgul Internațional al Întreprinderilor Simulate de la Karlsruhe (Germania), în perioada 17-19 noiembrie 2015.

Pe lângă premiul cel mare, ULBS a obținut și două distincții speciale. IS Agrotursib (obiectele de activitate: hoteluri și alte facilități de cazare similare, restauranate și comerț cu amănuntul în magazine, cu vânzare predominant de produse alimentare – coordonatori: prof. univ. dr. ec Emanoil Muscalu și prof. univ. dr. ing. Mihaela Tița) și IS CompaSim SRL (principalul obiect de activitate comerțul cu piese, componente și accesorii auto – coordonatori: prof. univ. dr. ing. Dănuț Dumitrașcu și conf. univ. dr. ing. Dan Miricescu), au primit din partea juriului premiul pentru creativitate, iar IS Prosim SRL (obiect de activitate comercializarea de produse de îngrijire corporală și parfumerie – coordonatori: conf. univ. dr. ec. Camelia Oprean și prof. univ. dr. ec. Mihaela Herciu), pe cel pentru produse inovative.

„Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și-a propus, printre altele, implicarea a 1000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 450 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 250 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Până în prezent, au fost înființate 5 întreprinderi simulate în cadrul proiectului și 300 de studenți au avut ocazia să deruleze stagii de practică în respectivele întreprinderi pe parcursul anului universitar care tocmai se încheie“, a declarat coordonatorul proiectului, Alina Mihaela Vanu, directorul Departamentului de Programe Structurale din cadrul ULBS.

Târgul Național al Întreprinderilor Simulate – SIMPRACT este organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR). La ediția a doua a evenimentului, care a avut loc la Universitatea Politehnică din București au participat 250 de studenți, reprezentanți ai celor 27 de întreprinderi simulate create în cadrul proiectului, proveniți din cele 8 universități partenere în proiect: Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Juriul concursului a fost alcătuit din personalități ale mediului de afaceri românesc, printre care prof. univ. dr. Ovidiu NICOLESCU – Președinte, CNIPMMR, Manager de proiect SIMPRACT, Florin JIANU – Președinte Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Carmen MUȘAT – inspector de specialitate Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), Ana Maria ONU – președinte Institutul Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (INIMM), Traian ISPASIU – Asociația pentru Antreprenoriat România.

„Prin intermediul proiectului SIMPRACT, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și-a pus o amprentă importantă în ceea ce privește implicarea și modul de abordare a obiectivelor propuse. Se poate afirma că locul 1 la acest prestigios târg – ediția a II-a, obținut de firma SIB WAYS Sibiu se datorează tuturor studenților implicați în echipa SIB WAYS atât celor care au demarat această muncă, acest concept (echipa de studenți SIB WAYS 1) cât și celor care au continuat și au îmbunătățit întregul demers (echipa de studenți SIB WAYS 2). Îi felicităm pe studenții noștri care s-au implicat și și-au dat cu toții concursul pentru ca ULBS să ajungă în această poziție prestigioasă, demnă de luat în considerare și simbol al succesului”, a adăugat Alina Mihaela Vanu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349