ACTUALITATE

Studentii sibieni, mai tari decat ”nationala” la Euro. Au ajuns in „sferturi” la europeanul de roboti

Studentii sibieni, mai tari decat ”nationala” la Euro. Au ajuns in „sferturi” la europeanul de roboti

In timp ce echipa natinala de fotbal se chinuie sa iasa din grupe la Euro 2016, doua echipe de studenti ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu au reusit sa se califice pana in sferturile de finala ale Campionatului European de roboti – Eurobot 2016, care s-a desfasurat tot in Franta.

eurobot 2016 - 3

La competitia desfasurata in perioada 10-12 iunie, in localitatea Le Kremlin-Bicetre cele doua echipe ale Facultatii de Inginerie ale ULBS au incheiat competitia pe locurile cinci si sase, depasind cea mai buna performanta, locul zece, din 2015.

Echipele CyberTech si PowerBot, conduse de prof. dr. ing. Gabriel Racz si asist. dr. ing. Mihai Crenganis, au disputat, in prima faza a competitiei cate cinci partide, iar in urma punctajelor obtinute, primele 16 s-au calificat in faza eliminatorie. In aceasta faza a concursului, echipa CyberTech a ocupat locul 2, obtinand astfel, pentru al treilea an consecutiv, calificarea in optimile de finala. Echipa PowerBot s-a clasat pe locul 9 calificandu-se, in premiera, in optimile de finala.

In urma fazei eliminatorii, CyberTech si PowerBot, s-au oprit in sferturile de finala, terminand competitia pe locul 5, respectiv 6,  depasind cea mai buna performanta a Romaniei, obtinuta de echipa CyberTech la editia precedenta, locul 10.

”Trebuie mentionat ca CyberTech e singura echipa din competitie, care a reusit sa invinga, in meci direct, campioana en-titre, echipa RCVA din Franta”, a precizat prof. dr. ing. Gabriel Racz.

A treia echipa care a reprezentat Romania, echipa Team007 de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a terminat competitia pe locul 20.

In clasamentul pe natiuni, in urma cumularii punctajelor celor 3 echipe romanesti, Romania a ocupat locul 4, in urma Serbiei, Elvetiei si Frantei.

La concurs au participat echipe din Franta, Germania, Elvetia, Serbia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Taiwan, Canada, Polonia, Tunisia, Maroc, Ungaria, iar in urma fazei de omologare a robotilor au intrat in concurs 32 de echipe.

Sponsorul echipelor sibiene este Marquardt Schaltsysteme SCS.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349