SOCIAL

Studentii ULBS au adus Craciunul pentru batranii din camin

Studentii ULBS au adus Craciunul pentru batranii din camin

Peste cinci ore au petrecut in bucatarie mai multi studenti ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, care au pregatit cina de Craciun pentru 50 de persoane varstince de la caminul de pe strada George Cosbuc, in cadrul proiectului ”Parfum de Craciun in fiecare camin!”.

Parfum de Craciun in fiecare camin ULBS 2016

Si, chiar daca si-au dat seama ca bucataria nu este deloc usoara, atunci cand trebuie sa gatesti pentru ”clienti”, toti au rezistat pana la capat si au reusit sa aduca zambetele pe chipurile batranilor.

”Este o idee splendida. Toata mancarea a avut gust, aroma, plus designul farfuriilor a fost foarte frumos”, spune unul dintre invitati.

Si pentru studenti a fost un moment inedit, in special pentru cei straini, veniti la ULBS prin programul Erasmus. “Bucataria este cel mai bun mod de a comunica cu ceilalti oameni, de a intalni alte culturi, asa ca m-am bucurat foarte mult ca am participat la acest eveniment. Imi place foarte mult sa gatesc, este un eveniment foarte frumos, mai ales ca facem cuiva o bucurie”, a spus Iris Tomic, venita la Sibiu din Croatia. Si pentru Rafael, originar din Congo, a fost o seara inedita care, desi recunoaste ca nu este un bucatar foarte bun, ”este o cauza speciala si ajutam cu tot ceea ce putem”.

Pe langa preparatele pregatite cu atentie sub intrumarea celor trei Chefi sibieni – Marius Rafa (Pardon Cafe&Bistro, Manuel Betto Pecori (Restaurant Atrium) si Emilian Varlan – studentii le-au pregatit oaspetilor de seama si cateva  surprize artistice.

La Cantina Studenteasca a ULBS au poposit solistii Scolii Populare de Arte si Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, coordonati de prof. Izabela Tomita-Popescu dar si corul Facultatii de Teologie, care au oferit evenimentului doza de Craciun autentic romanesc.

Actiunea studentilor s-a bucurat si de implicarea activa a unora dintre cadrele universitare ale ULBS, care au curatat ceapa si i-au servit pe ”bunici si bunicute”.

”Le multumesc studentilor si colegilor care au facut posibila aceasta seara. Si ei au bunici, au parinti si au pregatit totul cu gandul la ei. Va doresc sa aveti parte se o seara minunata si Sarbatori linistite”, le-a transmis invitatilor speciali, rectorul ULBS, prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309