SOCIAL

Studentii ULBS fac ”Primii pasi spre o cariera de succes”!

Studentii ULBS fac ”Primii pasi spre o cariera de succes”!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, in calitate de partener al Universitatii Politehnica Bucuresti, deruleaza in perioada mai 2014-octombrie 2015 proiectul „Primus- Primii pasi spre o cariera de succes”.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea tranzitiei a 360 de studenti din Regiunea Centru spre piata fortei de munca, facilitand integrarea lor in societatea romaneasca in calitate de membri productivi ai acesteia.

Implicarea Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu este o dovada in plus a preocuparii si responsabilitatii ULBS pentru deschiderea, nu doar educationala, a drumului studentilor catre o cariera de succes.

Prin consiliere directa, personalizata si prin pregatire practica, proiectul ofera membrilor grupului tinta competente profesionale si informatii concrete despre asteptarile angajat-angajator, despre cadrul legal si economic la care sa se raporteze, elementele de autoevaluare continua pe piata muncii, crescandu-le adaptabilitatea la cerintele unui loc de munca, flexibilitatea si dinamismul pe o piata a muncii foarte volatila.

In cadrul proiectului Primus 360 de studenti vor beneficia de consiliere profesionala, iar 75 vor efectua stagii de practica pe durata a trei saptamani in companiile partenere.

Studentii vor beneficia de dezvoltarea oportunitatilor de cariera, fiind consiliati pentru maximizarea potentialului pe care il au la interviurile de angajare si vor fi indrumati pentru alegerea unui loc de munca in concordanta cu propriile aspiratii, dar si cu nivelul de pregatire.

Asigurarea stagiilor de practica va duce la dezvoltarea aptitudinilor de munca si a competentelor profesionale ale studentilor prin corelarea abilitatilor si competentelor pe care tinerii le dobandesc prin intermediul educatiei din invatamantul superior cu cerintele si asteptarile angajatorilor.

Un obiectiv important al proiectului il constituie, de asemenea, crearea si consolidarea parteneriatelor dintre mediul universitar si cel de afaceri pentru dezvoltarea unei piete a muncii moderne, flexibile, unde curriculum-ul universitar corespunde nevoii practice a angajatorilor.

Tinerii pregatiti in cadrul proiectul vor creste eficienta si productivitatea angajatorilor, avand totodata posibilitatea sa se adapteze si integreze mai repede in fluxul de munca. In plus, deoarece acesti studenti vor detine deja competentele de care angajatorii au nevoie, costurile de training pe care un angajator le face de obicei cu un nou angajat vor fi drastic reduse.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279