SOCIAL

Studentii ULBS vor invata sa faca business la New York

Studentii ULBS vor invata sa faca business la New York

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a incheiat un acord de parteneriat ERASMUS+ Partner Countries cu Manhattan College, School of Business din New York, SUA. Parteneriatul consta in schimburi academice si mobilitati pentru studenti si cadre didactice, precum si in crearea unor echipe de cercetare sau retele de cercetatori.

facultatea de stiinte economice sibiu

Ca un prim pas in derularea parteneriatului, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va participa, anul acesta, la competitia organizata de Manhattan College, Business Analytics Competition, in perioada 21-23 mai 2018, cu o echipa formata din 3 studenti de la Facultatea de Stiinte Economice, si anume: Moraru Iulia (anul III, Finante-Banci), Dotcos Sebastian (anul III, Management), Dinsorean Darius (anul III, Economia comertului, turismului si serviciilor). Coordonarea echipei este asigurata de prof.dr. Mihaela Herciu, cadru didactic la Facultatea de Stiinte Economice. Competitia se desfasoara in doua etape: prima etapa consta in elaborarea unui raport si realizarea unui poster prin care se prezinta solutiile concrete identificate pentru problemele ridicate de tema de cercetare; a doua etapa presupune o noua tema de cercetare din domeniul afacerilor. Aceasta etapa se deruleaza sub forma unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, la care participa, in calitate de jurati, oameni de afaceri din New York.

Business Analytics Competition ofera studentilor oportunitatea de a pune in practica cunostintele acumulate, de a-si perfectiona abilitatile de comunicare in business, de a lucra in echipa, de a invata din experientele altora si de a crea legaturi cu alti studenti, profesori si profesionisti. Pe lânga faptul ca studentii vor participa la procesul de luare a deciziilor, isi vor testa si capacitatea de a intelege o afacere din perspectiva unei analize complexe a datelor si a informatiilor relevante.

„Suntem convinsi ca participarea echipei ULBS la aceasta competitie, in care studentii isi pun in aplicare competentele profesionale dobândite pâna in prezent, si prin intermediul careia ei isi pot dezvolta competentele transversale (acele soft skill-uri cerute tot mai des de angajatori), ii va ajuta pe viitorii absolventi sa devina angajati competitivi pe piata muncii”, spune prof. dr. Mihaela Herciu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349