ACTUALITATE

Studiezi la ULBS? Vezi pe ce loc se afla univesritatea sibiana intr-un top mondial

Studiezi la ULBS? Vezi pe ce loc se afla univesritatea sibiana intr-un top mondial

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost inclusa in primele 200 de institutii de invatamant superior in topul Emerging Europe and Central Asia (EECA) realizat de QS Global Employer Survey, organizatie care evalueaza invatamantul superior la nivel global.

 absolventi ulbs 2015”Introducerea Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu in intervalul 151-200 in topul QS Global Employer Survey este o dovada a faptului ca ULBS este intr-o continua dezvoltare și devine in fiecare an o institutie tot mai apreciata la nivel national și international”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe langa ULBS, in top au mai fost incluse alte 10 universitati din Romania.

In realizarea clasamentului, QS Global Employer Survey tine cont de mai multi indicatori precum reputatia academica (30%), reputatia globala (evaluata prin doua cercetari internationale principale – prima dintre ele este QS Global Academic Survey, care le cere cercetatorilor din lume sa identifice institutiile pe care le percep ca realizeaza cele mai bune performante in domeniul lor), reputatia angajatorului (20% — QS Global Employer Survey le solicita absolventilor angajati sa numeasca institutiile pe care le considera ca produc cei mai buni absolventi din sectorul lor de activitate. Acest indicator urmarește sa reflecte reputatia institutionala pe piata de angajare a absolventilor), rata facultate/student (15% – bazata pe numarul de studenti inscriși comparat cu personalul academic full-time) precum și articole pe facultate (10%), impact web (10%), personal cu studii doctorale (5%), citari pe articol (5%), facultate internationala (2,5%) și studenti internationali (2,5%).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279