ECONOMIE

Studiu: Economia romaneasca e ca un mar. Frumos pe dinafara, gaunos la interior

Studiu: Economia romaneasca e ca un mar. Frumos pe dinafara, gaunos la interior

Economia Romaniei arata bine doar pe hartie, pentru ca, in realitate, este asemenea unui mar: frumos la exterior, dar gaunos inauntru, potrivit unui studiu KeysFin, prezentat de Mediafax.

TOP 10 MOTIVE FINANCIARE CARE TE FAC SA RAMAI FARA BANI!4

Cel mai riscant domeniu din economie este comerţul cu ridicata şi amănuntul, cu 9.468 de firme, urmat de construcţii imobiliare (3.260), restaurante şi alte servicii de alimentaţie (1.670), lucrări speciale de construcţii (1.566) şi transporturi (1.507), arată studiul.

Studiul a luat în calcul firmele înregistrate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI) deţinute de acţionari care au avut cel puţin 2 companii în această situaţie între 2008-2017.

„Economia românească este precum un măr: apetisant pe dinafară, însă gaunos şi cu un gust fad. Stăm bine la capitolul creştere economică, însă dincolo de statisticile de pe hârtie, să faci afaceri în România reprezintă o provocare plină de tot mai multe obstacole. Există în România lui 2018 un om de afaceri care face „business” cu 119 companii, dintre care 116 sunt în insolvenţă. Şi nu este singurul care se poate ,,lăuda” cu această performanţă. În topul realizat de KeysFin mai sunt alţi 9 oameni de afaceri care au între 40 şi 100 de firme în insolvenţă”, comentează compania de consultanţă.

Pentru partenerii de afaceri, declararea insolvenţei înseamnă marfă pierdută, bani blocaţi şi chiar risc de faliment, pentru că peste 80% dintre firmele din România sunt slab capitalizate şi nu au rezerve financiare care să le permită să treacă peste astfel de situaţii.

Stirea completa pe Mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309