ECONOMIE

Suntem pe drumul cel “bun”: in Romania se traieste mai rau decat in Tinidad Tobago, Vietnam, Mongolia, Kazahstan sau Uzbekistan!

Suntem pe drumul cel “bun”: in Romania se traieste mai rau decat in Tinidad Tobago, Vietnam, Mongolia, Kazahstan sau Uzbekistan!

Agentii economici din Sibiu vor beneficia de AJUTOARE DE STAT! Vezi SCHEMELE DE AJUTOR DE STAT!2
In ultimii doi ani, nivelul de trai al romanilor a scazut constant, in acest moment fiind sub tari precum Mongolia, Tinidad Tobago sau Uzbekistan, potrivit unui studiu realizat de institutul britanic Legatum, care masoara anual prosperitatea in lume. Dintre factorii luati in calcul de studiu, Romania sta cel mai prost la economie (locul 88 din 142 de tari) si capital social (locul 109).

In 2014 Romania ocupa locul 60, in coborare cu cinci pozitii fata de anul trecut, fiind depasita de statele vecine Bulgaria si Ungaria, precum si de tari ca Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan sau Belize.
Aceasta este cea mai slaba clasare a Romaniei din 2009, de cand institutul Legatum efectueaza acest studiu, cu exceptia anului 2012, cand Romania a ocupat aceeasi pozitie ca in acest an.
Romania se afla in clasamentul prosperitatii sub mai multe tari din Europa Centrala si de Est, cum ar fi Slovenia (24), Cehia (29), Polonia (31), Slovacia (35), Ungaria (39), Bulgaria (48) si Croatia (50).
De asemenea, Romania este devansata de Tinidad Tobago (43), Thailanda (51), Mongolia (52), Belarus (53), Kazahstan (55), Vietnam (56), Uzbekistan (57), Belize (58) si Grecia (59), devansand cu putin Jamaica (61), Ucraina (63) si Muntenegru (65).
Dintre cele opt capitole pe care studiul le ia in calcul (economie, antreprenoriat, guvernare, educatie, libertatile individului, sanatate, siguranta si securitate, capital social), Romania consemneaza cele mai slabe rezultate in ceea ce priveste capitalul social si economia, fiind clasata pe locul 109 si, respectiv 88 in randul celor 142 de tari analizate.
Indicele capitalului social masoara gradul de coeziune sociala si evalueaza retelele familiale si comunitare, in timp ce capitolul economie ia in considerare politicile macroeconomice ale unui stat, eficienta sectorului financiar, precum si baza cresterii economice.
In schimb, Romania sta cel mai bine la capitolul siguranta personala si securitate nationala, ocupand locul 46. Romania se plaseaza pe pozitia 50 in ceea ce priveste antreprenoriatul, care ia in calcul conditiile mediului de afaceri, egalitatea de sanse si gradul de promovare al inovatiilor, si locul 58 la categoria educatie, care se refera la accesul la educatie si calitatea acesteia.
La capitolul guvernare, care masoara corectitudinea desfasurarii alegerilor, participarea politica, respectarea legilor si calitatea conducerii executive, Romania se claseaza pe locul 70, iar in ceea ce priveste sanatatea si libertatile individuale, Romania ocupa pozitiile 65 si, respectiv 71.
Performanta in domeniul sanatatii este masurata prin raportarea la infrastructura din domeniul medical si ingrijirea preventiva, iar libertatile individuale se refera la progresul consemnat de un stat in garantarea drepturilor omului si sprijinirea tolerantei sociale.
Norvegia se claseaza pe primul loc in topul prosperitatii pentru al saselea an consecutiv, fiind urmata de Elvetia, Noua Zeelanda, Danemrca, Canada, Suedia, Australia, Finlanda, Olanda si Marea Britanie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309