SOCIAL

Tabara de dezvoltare personala pentru elevi, la ULBS

Tabara de dezvoltare personala pentru elevi, la ULBS

tabara de dezvoltare profesionala 2 

Un numar de 43 de elevi de la Colegiul National ‘Lucian Blaga’ din Sebes au invatat care sunt principalele abilitati ce trebui dezvoltate pentru a avea o cariera de succes.

Ei au participat la activitati de consiliere si orientare in cariera in cadrul unei tabere de dezvoltare personala ce a avut loc la Sibiu si a fost organizata de Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu in cadrul proiectului ‘Construieste-ti cariera, pas cu pas! Consiliere si orientare profesionala pentru elevii din regiunile Centru si Sud-Est’.

‘Taberele de dezvoltare personala au drept obiectiv dezvoltarea abilitatilor elevilor — increderea in sine, auto-controlul, adaptabilitatea, flexibilitatea, creativitatea, spiritul de initiativa, curajul, punctualitatea, abilitatea de a comunica si colabora in echipa, gestionarea metodelor de lucru — sprijinirea elevilor pentru a se autocunoaste si a se dezvolta personal astfel incat sa decida ulterior informat in ceea ce priveste ruta universitara pe care sa o urmeze sau insertia ulterioara pe piata muncii’, a declarat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.

Tabara de dezvoltare personala a cuprins sesiuni interactive dedicate orientarii in cariera, sustinute de psihologi, consilieri in cariera si experti educationali ai Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

Elevii au venit insotiti de 4 profesori. ‘Pe parcursul activitatilor, elevii au beneficiat de sprijinul si de sfaturile avizate ale expertilor de la ULBS. Metodele interesante si inovatoare au reusit sa stimuleze si sa mentina interesul participantilor, constituind veritabile provocari de manifestare nu numai a cunostintelor, ci si a creativitatii, a spiritului de initiativa si a abilitatilor de interrelationare.’ a spus doamna profesor Stefan Diana, cadru didactic la Colegiul National ‘Lucian Blaga’ din Sebes.

In numele colegilor ei, participanti la tabara, eleva din clasa a XI-a Daniela Mihaela Sasu a dorit sa impartaseasca cateva ganduri legate de experienta de la Sibiu:

‘Dorim sa le multumim organizatorilor si consilierilor de la ULBS pentru caldura cu care ne-au primit, energia pozitiva pe care ne-au transmis-o si increderea pe care ne-au insuflat-o. Cu totii au contribuit la instruirea fiecaruia dintre noi pentru a ne alege nu cele mai mari, ci cele mai dulci roade din copacul vietii noastre. Aceste trei zile s-au sfarsit mai repede decat am fi vrut noi, dar pe parcursul lor am invatat elemente esentiale pentru dezvoltarea noastra, atat profesionala, cat si personala. A fost o experienta de care o sa ne amintim cu drag!’

Proiectul ‘Construieste-ti cariera, pas cu pas! Consiliere si orientare profesionala pentru elevii din regiunile Centru si Sud-Est’, POSDRU/160/2.1/S/132690 este implementat de Asociatia DONIT din Brasov, in care Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu este partenera alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, Universitatea ‘Ovidius’ din Constanta si Universitatea ‘Dunarea de Jos’ din Galati.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349