CULTURA

„Take, Ianke şi Cadar” se joaca la Gura Raului

„Take, Ianke şi Cadar” se joaca la Gura Raului

Foto TNRS_Take-Ianke-si-Cadar-Paul Baila

Daca locuitorii din Marginimea Sibiului, nu merg la teatru, atunci vine teatrul la ei. In acest sfarsit de saptamana, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta spectacolul „Take, Ianke şi Cadar”, la Gura Raului. Reprezentatia va avea loc duminica, 24 mai 2015, ora 18:00 si va fi gazduita de Centrul Cultural „Ioan Macrea”.

„Este pentru prima data cand intr-o sala de spectacol din mediul rural are loc un asemenea eveniment. Exemplul ar putea fi preluat si de alte comunitati rurale interesate sa produca acte culturale de un inalt nivel artistic. Gura Raului si-a facut deja o misiune din a promova arta si cultura sub multiplele ei valente si forme, dar de valoare. Pana la urma este o forma de democratizare a culturii”, declara profesorul Dumitru Campean, initiatorul proiectului.

Spectacolul „Take, Ianke si Cadar” in regia lui Dan Glasu este o comedie in trei acte despre un roman, un evreu şi un turc. Negustori de o viaţa, cei trei si-au impartit intre ei strada, mancarea, clienţii, mahalaua, insa nu şi credinţa. Printr-un amestec de inţelepciune populara, voie buna, limbaj pitoresc şi poante aforistice, autorul V. I. Popa creeaza o comedie de moravuri despre o societate care se lupta cu prejudecaţi naţionale şi nu atat etnice, cat de credinţa. Din distributie fac parte actorii Dan Glasu, Nicu Mihoc, Liviu Vlad, Rodica Margarit, Arina Ioana Trif, Eduard Patrascu/ Vlad Robas, Viorel Raţa.

Foto: Paul Baila

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309