POLITICA

Tamaian: Orice speculatie privid legaturile dintre o viitoare constructie politica de dreapta si Traian Basescu au fost spulberate!

Tamaian: Orice speculatie privid legaturile dintre o viitoare constructie politica de dreapta si Traian Basescu au fost spulberate!

Tamaian Orice speculatie privid legaturile dintre o viitoare constructie politica de dreapta si Traian Basescu au fost spulberate!2

Deputatul PNL Ioan Tamaian a declarat ca orice speculatie privid legaturile dintre o viitoare constructie politica de dreapta si Traian Basescu au fost spulberate.

„Prin alegerea doamnei Elena Udrea in functie de presedinte al PMP, s-a rupt orice punte de legatura dintre PDL si partidul creat de Traian Basescu. De asemenea, alegerea doamnei Elena Udrea inlatura orice speculatie fantezista privind vreo relatie a viitoare constructii politice PNL + PDL cu PMP si Traian Basescu. Prin anuntul facut de domnul Cristian Diaconescu, privind candidatura sa la presedintie sub culorile PMP si prin declaratia domniei sale „sunt candidatul lui Traian Basescu” s-a spulberat orice speculatie si orice manipulare venita din zona propagandistilor social-democrati care sugera ca oricare ar fi candidatul dreptei (adica al viitoarei constructii politice PNL+PDL), acesta va fi „candidatul lui Traian Basescu”.

Totodata, prin lansarea candidaturii domnului Cristian Diaconescu, s-a adeverit ceea ce PNL sustine de foarte multa vreme: niciodata Traian Basescu nu s-a gandit la unificarea Dreptei, toate afirmatiile sale in acest sens fiind doar simpe actiuni de PR. Asa cum tot actiuni de PR au fost si declaratiile premierului Ponta care sustinea iminenta refacere a USL.

In acest moment insa, PNL (ca si PDL de altfel) se afla sub tirul unui foc incrucisat: pe de o parte, PSD si asociatii sai, de cealalta parte, PMP si Traian Basescu. Este un moment dificil, care poate fi insa depasit usor prin unirea fortelor celor doua partide: PNL si PDL. Dar pentru ca unirea celor doua forte sa fie eficienta (indiferent daca se merge in prima instanta pe varianta aliantei, sau daca se va ajunge mai repede la o fuziune) trebuie sa dispara orice reticenta si orice rabufnire de orgoliu. Din ambele parti.

Faptul ca dupa ce au inceput discutiile cu PDL, s-au intetit din nou atacurile propagandei rosii la adresa PNL, faptul ca domnul Iohannis este atacat cu aceeasi virulenta cu care a fost atacat si Crin Antonescu, faptul ca PDL, ignorat multa vreme, a devenit o tinta, demonstreaza ca in PSD s-a instaurat o stare de panica. O stare de panica vis-a-vis de o noua si puternica constructie politica. O stare care confirma justetea ideii de a incepe demersurile pentru constituirea unei forte politice puternice de Dreapta. Si la aceste demersuri trebuie ca noi, toti liberalii, sa contribuim, trebuie sa facem toate eforturile pentru noua constructie sa prinda cat mai repede contur.”


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309