POLITICA

Tamaian (PNL): Partidele trebuie sa isi faca ordine in interior, indiferent de nume

Tamaian (PNL): Partidele trebuie sa isi faca ordine in interior, indiferent de nume

Tamaian-
Deputatul PNL de Sibiu, Ioan Tamaian spune ca, dupa votul din 16 noiembrie, toate partidele trebuie sa isi “faca oridine” si sa renunte la politicienii cu probleme penale si de imagine, “indiferent de nume sau functie”.

“Prin votul romanilor din 16 noiembrie, este clar ca s-a incheiat o etapa dupa 25 de ani de la Revolutie, mesajul dat de cetateni fiind unul fara echivoc: drumul Romaniei este unul singur si trebuie parcurs fara greseala spre Vest, spre Europa, spre parteneriatul strategic cu SUA. Romanii au votat pentru un alt mod de exercitare a celei mai inalte functii in stat, pentru un alt mod de a face politica, pentru un alt tip de om care sa detina functia de presedinte si l-au ales pe Klaus Iohannis. Dar o Romanie prospera, normala si puternica nu se poate face peste noapte, ci se construieste in timp. Este nevoie de rabdare si de bunavointa tuturor factorilor decidenti din politica. Toti liderii partidelor politice trebuie sa constientizeze ca este necesar ca macar acum, sa fie facuta „ordine” in randul structurilor acestora. Trebuie ca toate persoanele din interiorul partidelor politice, condamnate penal sau cele care au probleme grave de imagine, indiferent de functiile pe care le ocupa in partide sau administratie, sa se retraga din viata politica”, sustine Tamaian, care mai spune ca PNL si Klaus Iohannis “nu vor face concesii in privinta combatereii coruptiei, care reprezinta una dintre prioritatile de baza ale programului politic al PNL si al presedintelui Klaus Werner Iohannis”.
Deputatul liberal considera ca situatia actuala din Romania se datoreaza coruptiei si faptului ca sunt promovati oameni incompetenti. “Pentru formarea Guvernului, in viitor, este important sa fie cooptate in functii persoane pregatire profesional, pe fiecare domeniu si nu neaparat angrenate politic. Daca politicul este curat si respectabil, atunci sunt sanse foarte mari ca si intreaga societate sa se insanatoseasca. Vrem sa ajungem sa spunem ca in Romania au succes cei care muncesc sau inoveaza, nu cei care cunosc „pe cine trebuie” in administratie sau ofera diverse foloase necuvenite. Vrem sa avem competitie libera si corecta, nu licitatii trucate sau facute cu dedicatie, vrem ca investitorii romanii si straini sa fie incurajati in activitatea lor, si nu sa fie alungati de o legislatie instabila si de proasta calitate, vrem ca romanul sa nu se diferentieze de occidental, atunci trebuie cu totii sa punem umarul la eliminarea birocratiei, la eradicarea coruptiei si a crimei organizate. Numai asa, Romania poate recupera masiv din decalajul care o desparte de statele europene civilizate si puternic dezvoltate. Si cred ca toti trebuie sa avem acest deziderat. Noul electorat ne-a transmis un semnal clar”, a mai spus Ioan Tamaian.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107