CULTURA

Targul International Frumos. Ceramic. Folositor la Sibiu! Vezi PROGRAMUL

Targul International Frumos. Ceramic. Folositor la Sibiu! Vezi PROGRAMUL

Targul International Frumos. Ceramic. Folositor la Sibiu! Vezi PROGRAMUL2

Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca „Emil Sigerus”, din cadrul Complexului National Muzeal ASTRA, Sibiu, invita publicul vineri, 18 iulie 2014, ora 13:00 la vernisajul expozitiei Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Sibiu. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”, Piata Mica, nr. 11.

Expozitia prezinta retrospectiva primei editii a Targului international Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Sibiu, desfasurat in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, in perioada 25 – 29 iulie 2013. Vor fi expuse douazeci si cinci de piese de ceramica contemporana lucrate de olari in timpul targului din 2013, fotografii ce ilustreaza procesul creatiei lor, obiecte de ceramica veche de Sibiu din Colectia Muzeului ASTRA, si o serie de panouri explicative din care publicul poate afla care sunt beneficiile gatitului in vase de lut si efectele plumbului asupra organismului.

In 2013, pe parcursul celor trei zile de targ, zece olari din Romania (Corund, Baia Mare, Borla) si Ungaria (Békéscaba, Budapesta, Tata, Tiszafűred, Kecskemét si Bodony) s-au intrecut la roata olarului, revitalizand Sibiul ca vechi centru ceramic si au gatit in vase de lut, pe vatra deschisa, retete specifice zonei din care provin. In cadrul mesei rotunde cu tema Ceramica de Sibiu intre estetic si functional, specialistii in domeniul ceramicii au abordat un subiect sensibil si anume acela al inlocuirii treptate, in olarit, a smaltului de plumb cu smalt ecologic. Manifestarea a abordat un altfel de targ al olarilor si a dezvoltat un concept inovator, de derulare a unui targ de mesteri olari, cu respectarea originalitatii executiei, a tehnicilor traditionale de lucru, a mentinerii functionalitatii obiectelor. Targul International Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Chirpar si Marpod, editia a II-a va avea loc in perioada 24-28 iulie 2014.

Expozitia va putea fi vizitata pana in 14 septembrie, de marti pana duminica, intre orele 10:00-18:00 .


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275