CULTURA

Targul Olarilor ii reuneste pe cei mai iscutiti mesteri ai Romaniei la Sibiu!

Targul Olarilor ii reuneste pe cei mai iscutiti mesteri ai Romaniei la Sibiu!

Targul Olarilor ii reuneste pe cei mai iscutiri mesteri ai Romaniei la Sibiu!2

Cei mai iscusiti mesteri olari din Romania se reunesc in acest sfarsit de saptamana in centrul istoric al Sibiului la Targul Olarilor.

Acest lucru va fi posibil la editia cu numarul 48 a Targului Olarilor, un eveniment organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ,,Cindrelul-Junii Sibiului” in colaborare cu Muzeul ASTRA. Marea sarbatoare a olarilor reuneste in Piata Mare a burgului medieval peste 140 de ceramisti.

Mesterii veniti aici din cele mai cunoscute centre de ceramica din tara vor prezenta localnicilor si turistilor o gama larga de produse decorative sau utilitare cum ar fi: oale de sarmale, vaze de flori, farfurii si cahle pentru sobe de teracota, clopotei si instrumente muzicale etc. In cele doua zile de targ vor avea loc in Piata Mare a orasului si o serie de ateliere practice. Astfel, olarii vor dezvalui celor interesati tainele modelajului in lut, mestesug vechi de sute de ani.

,,Imbucurator este faptul ca, anual, apar mesteri noi. Cu alte cuvinte, traditia prelucrarii lutului merge mai departe, iar vechiul mestesug al olaritului se mentine in prezent.”, spune Ioana Luca, seful sectiei Galeriilor de Arta Populara din CNM ASTRA

Targul poate fi vizitat in prima sambata si duminica a lunii septembrie, intre orele 9 si 20.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309