ECONOMIE

Tariceanu: Autostrada Pitesti-Sibiu este vitala pentru dezvoltarea economica!

Tariceanu: Autostrada Pitesti-Sibiu este vitala pentru dezvoltarea economica!

Tariceanu Autostrada Pitesti-Sibiu este vitala pentru dezvoltarea economica!2

Sudul Romaniei a devenit principala zona industriala a tarii, iar in aceasta situatie construirea unei autostrazi intre Pitesti si Sibiu este vitala, a afirmat vineri, la Pitesti, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, candidat independent sustinut de Partidul Reformator Liberal (PRL) la alegerile prezidentiale.

„In actualul context economic, trebuie sa observam ca sudul Romaniei a devenit cea mai importanta zona industriala a tarii si sigur ca, daca pe de o parte constatam cu satisfactie acest lucru, trebuie sa ne gandim si care sunt obligatiile care ne revin ca decidenti politici. (…) Problema construirii autostrazii intre Pitesti si Sibiu a rezultat ca fiind una de maxima urgenta si importanta. Sustin, cu toata puterea de influenta pe care o am, realizarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea economica, in continuare, a Romaniei si a sudului Romaniei”, a declarat Tariceanu.

In opinia sa, lipsa unei infrastructuri rutiere corespunzatoare, inclusiv lipsa unei autostrazi intre Pitesti si Sibiu, va impiedica atragerea de noi investitii in zona de sud a tarii.

„In conditiile actuale de infrastructura, incercarile de a atrage noi investitii nu pot sa mai aiba succes si economia incepe sa fie sufocata, gatuita. (…) Este un proiect care trebuie sa inceapa neintarziat si pot sa salut declaratia oficiala a Guvernului privitoare la dorinta de a materializa acest proiect cat mai curand”, a explicat presedintele Senatului.

El s-a aratat totodata satisfacut de faptul ca industria auto, pe care a sustinut-o ca prim-ministru, a devenit cea mai importanta ramura industriala din Romania.

„Am fost la doua intreprinderi industriale care sunt furnizoare de piese si componente in industria automobilului, pentru Dacia, dar si pentru alte firme mari, si am vazut un exemplu fericit de societate care s-a privatizat si a reusit sa-si revina, sa se dezvolte. (…) Ma bucura in general sa vad (…) ca industria automobilului a devenit cea mai importanta ramura industriala a Romaniei. (…) Eforturile mele au dat roade si se vede ca un efort bine gandit si coordonat se poate realiza”, a spus Tariceanu.

Calin Popescu-Tariceanu a vizitat vineri doua fabrici de componente auto din orasele Costesti si Pitesti, apoi a discutat cu comerciantii si cumparatorii de la targul „Toamna Pitesteana”. Programul vizitei in judetul Arges mai include discutii cu conducerea societatii Automobile Dacia, precum si o intalnire electorala la Campulung Muscel.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279