ACTUALITATE

Tariceanu isi face partid si il ameninta pe Antonescu: Il bat la prezidentiale!

Tariceanu isi face partid si il ameninta pe Antonescu: Il bat la prezidentiale!

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca USL trebuie sa continue, si va anunta joi infiintarea unei noi formatiuni liberale, Partidul Reformator Liberal. In plus, Tariceanu si-a anuntat intentia de a candida la Presedintie, fiind convins ca il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu, scrie Mediafax.

calin popescu tariceanu ganditor  „Nu ma intereseaza nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de presedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios sa-mi doresc mai putin. Poate imi doresc mai mult”, a spus Tariceanu la Antena 3.

Intrebat de moderator daca „mai mult” inseamna sa fie presedinte al Romaniei, Tariceanua  raspuns: „Da”.

Intrebat daca USD ii prezinta varianta de a-i sustine candidatura la prezidentiale si daca este interesat de aceasta ipoteza de lucru, Tariceanu a raspuns: „Da, va spun ca da”.

Intrebat daca raspunsul sau categoric este afirmativ, Tariceanu a reconfirmat: „Da”.

Tariceanu a spus ca joi va anunta infiintarea unei noi formatiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

„Maine (joi – n.r.) anunt decizia de infiintare a unei noi formatiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemultumiti din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregatiti, cu competenta,  cu care sa dam un nou suflu USL. In acest sens, putem sa ne gandim si la candidatura pentru alegerile prezidentiale. Sunt convins de pe acum ca il voi invinge pe Crin Antonescu”, a spus Tariceanu.

El a spus ca Antonescu este un „alter ego” al lui Basescu, pentru ca le-a spus liberalilor marti in Delegatia Permanenta ca va ajunge presedintele Romaniei si va pune el un premier liberal, procedand similar lui Basescu.

Tariceanu si-a anuntat, miercuri, demisia din PNL.

Antonescu, despre Tariceanu: Pentru PNL e un deja vu, si Stoica cu Stolojan au plecat spre putere

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca demersul lui Calin Popescu Tariceanu de a infiinta un nou partid liberal reprezinta pentru PNL un deja-vu, in mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, care au trecut intr-o zona de putere.

Intrebat cum vede demersul lui Tariceanu de a infiinta un nou partid liberal, Antonescu a raspuns: „Pentru PNL este un deja-vu, suntem, ca nu doar domnul Tapriceanu e de 24 de ani in partid si noi am trait aceasta istorie, nu doar o cunoastem (…) As aminti o intamplare, tot cu niste fosti presedinti cu protagonisti, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, cand dansii au trecut din PNL, si spre a termina PNL, tot intr-o zona de putere si anume puterea prezidentiala. Astazi domnul Tariceanu, si cei care il sponsorizeaza politic, face aceleasi lucru”, a sustinut Antonescu intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

„Toate lucruri care se intampla in aceste din urma zile, si ruperea USL si miscarile domnului Tariceanu si alte lucruri care vor urma eu cred ca sunt binevenite, in sensul ca urmeaza o limpezire a scenei politice romanesti (…) E mai sanatos asa decat sa fie continuat ceea ce devenise USL”, a mai spus presedintele PNL.

El a mai afirmat ca nu ar „dramatiza deloc” evenimentele din aceste zile si nu este mirat de gestul fostului premier si presedinte al PNL.

Antonescu a sustinut ca PNL a dovedit faptul ca este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat si prin luarile de pozitii ale liderilor sai, iar demersul lui Tariceanu este unul singular.

Antonescu a precizat ca nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL sa paraseasca partidul alaturi de Tariceanu, insa numarul acestora ar putea sa fie nesemnificativ. El a mai precizat ca nu are „vreun dubiu” in faptul ca PSD nu il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu intr-o cursa prezidentiala.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309