ADMINISTRATIE

Te intereseaza cum se va dezvolta cartierul tau? Primarul Astrid Fodor te asteapta sa-ti spui parerea

Te intereseaza cum se va dezvolta cartierul tau? Primarul Astrid Fodor te asteapta sa-ti spui parerea

Lucrarile de reabilitare si modernizare din cartierul Vasile Aaron s-au incheiat!1

Sibienii care vor sa aiba un cuvant de spus in privinta modului de dezvoltare a cartierul in care locuiesc, sunt asteptati la intalnirile cu reprezentantii Primariei, care demareaza o a treia etapa de consultari publice in scopul definitivarii Strategiei de Dezvoltare Urbana Durabila a Municipiului Sibiu pentru perioada 2015 – 2023.. Acestea se vor desfasura in lunile februarie si martie si la discutii va participa si primarul interimar, Astrid Fodor.

Aceasta a treia etapa de consultari consta in intalniri directe cu cetatenii din fiecare cartier, pentru a afla opinia lor cu privire la dezvoltarea zonei in care locuiesc si pentru a-i implica in luarea deciziilor care privesc administrarea orasului.

“Am dorit sa ne intalnim direct cu cetatenii din fiecare cartier, sa mergem noi, administratia locala, spre acestia. Este ocazia noastra de a afla direct cum vad locuitorii dezvoltarea zonei sau a cartierului in care locuiesc, dar si evolutia intregului oras. Mi-as dori sa fie un dialog real care sa ne ajute sa identificam nevoile cetatenilor si apoi sa gasim o modalitate de a le introduce in documentul strategic la care lucram. Ii invit pe sibieni sa participe in numar cat mai mare”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Primaria Sibiu si partenerii sai in elaborarea acestui document, Fundatia Heritas si Camera de Comert si Industrie Sibiu, au stabilit un numar de 11 intalniri care vor avea loc in lunile februarie si martie 2016 in cartierele orasului.

Iata primele trei intalniri stabilite:

 Cartierele Hipodrom I si II – marti, 2 februarie, ora 18, sala festiva a Colegiului Economic George Baritiu (strada Oituz, nr. 31)

 Cartierele Calea Dumbravii, Hipodrom III si IV – miercuri, 3 februarie, ora 18, sala festiva a Colegiului National Pedagogic Andrei Saguna (Aleea Turnu Rosu, nr. 2)

 Cartierul Vasile Aaron – joi, 4 februarie, ora 18, sala festiva a Scolii gimnaziale Regele Ferdinand (strada Sureanu, nr. 1)

 Programul urmatoarelor intalniri va fi publicat pe site-ul Primariei Sibiu – http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/dezvoltarea_economica, in mass media si in spatiile de afisaj din oras.

Concluziile intalnirilor vor fi consemnate, iar proiectele fezabile si viabile vor fi introduse in Strategia de Dezvoltare Urbana Durabila a Municipiului Sibiu pentru 2015 – 2023, alcatuita din directii de dezvoltare si proiecte concrete care vor fi finantate din bugetul local si din alte surse atrase, rambursabile si nerambursabile.

Prima sesiune de consultare a publicului pentru elaborarea Strategiei a avut loc in luna iulie 2015 cand Primaria Sibiu a transmis spre completare un chestionar care se referea la realitatile din prezent ale Sibiului. Un numar de 850 sibieni au raspuns acestui chestionar, oferind astfel administratiei locale un feedback cu privire la realitatea prezenta in oras, dar si propuneri de proiecte care se refera la un cartier sau la intreg orasul.

In august 2015 a avut loc a doua sesiune de consultari, fiind organizate patru intalniri cu reprezentanti din diverse domenii: administratie locala, asistenta sociala, cultura, sport si turism, protectia mediului si ocuparea fortei de munca. S-au discutat provocarile si solutiile pentru domeniul economic, al educatiei si al dezvoltarii urbane, al culturii, patrimoniului, turismului, sportului, dar si pentru domeniul mobilitatii urbane, al mediului si infrastructurii, al sanatatii si serviciilor sociale.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309