DIVERTISMENT

Te uiti dupa femei frumoase? Iti poate dauna grav sanatatii!

Te uiti dupa femei frumoase? Iti poate dauna grav sanatatii!

Femeile frumoase nu sunt, intotdeauna si sanatoase pentru barbati. Ba chiar dimpotriva, acestea pot cauza probleme grave de sanatate barbatilor, sustin cercetatorii de la Universitatea din Valencia, informeaza The Telegraph.

femei frumoase

Numai cinci minute in compania unei femei atractive ridica nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului), potrivit unui studiu al Universitatii din Valencia.

Efectele sunt accentuate la barbatii care nu considera ca ar putea avea un contact cu femeia respectiva.

Cortizolul este produs de organism atunci cand acesta se afla sub stres fizic sau psihic si cauzeaza, adesea, boli de inima.

Cercetatorii au testat 84 de studenti de sex masculin, cerand fiecaruia sa stea intr-o camera si sa rezolve un puzzle Sudoku. Doi straini, un barbat si o femeie, au fost de asemenea in camera.

In cazul in care strainul de sex feminin a parasit sala, iar cei doi barbati au ramas impreuna, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. Pe de alta parte, atunci cand voluntar a fost lasat singur cu strain de sex feminin, nivelul sau de cortizol a crescut.

Cercetatorii au concluzionat: „In acest studiu, am considerat ca pentru cei mai multi barbati, prezenta unei femei atragatoare poate induce perceptia ca exista o oportunitate pentru curtare.”

Cortizolul poate avea si un efect pozitiv in doze mici. Acesta imbunatateste vigilenta. Cu toate acestea, nivelul ridicat de cortizol cronic poate agrava afectiuni medicale, cum ar fi bolile de inima, diabetul, hipertensiunea, sau impotenta.

Sursa: Mediafax

Foto: guzelimguzel.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309