CULTURA

Teatrul de Balet Sibiu prezinta spectacolul „Giselle”!

Teatrul de Balet Sibiu prezinta spectacolul „Giselle”!

Teatrul de Balet Sibiu prezinta spectacolul Giselle!2

Miercuri, 29 octombrie 2014, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu prezinta publicului spectacolul de balet clasic „Giselle”.

„Giselle” de Adolphe Adam apartine stilului supranumit „baletul alb” si reuneste armonios muzica, dansul si pantomima, oferind publicului un spectacol extraordinar.

Baletul „Giselle” poate fi considerat un punct culminant al romantismului care descrie in pasi de dans viata adevarata a omului cu gandurile si visurile lui, bucuria de a trai pana la melancolie si deziluzie.

Dupa un inceput de stagiune in forta cu spectacolul de dans contemporan „Anotimpurile” de Aleisha Gardner, coregrafia de balet clasic „Concert en Bleu” de Russell Hewey si dupa reluarea de miercuri, 29 octombrie, a spectacolului „Giselle”, baletul sibian prezinta pana in decembrie alte sase dintre cele mai indragite spectacole de balet din repertoriul clasic, neoclasic sau contemporan.

Este vorba despre spectacolele de balet ‘Impetus’ (balet neoclasic) realizat de Aleisha Gardner si „Nota, va rog!” spectacol de dans contemporan realizat de Aleisha Gardner si Russell Hewey, ambele prezentate in data de 5 noiembrie de la ora 19:00, de premiera de balet clasic ‘Lacul Lebedelor’, programata pentru data de 12 noiembrie 2014 si de trei reprezentatii ale unuia dintre cele mai iubite spectacole de balet ale iernii: ‘Spargatorul de nuci’, care va avea o reprezentatie pentru copii, in data de 19 decembrie de la ora 12:00 si doua reprezentatii de seara, de la ora 19:00, in datele de 20 si 21 decembrie 2014.

Sapte dansatori de la Teatrul de Balet Sibiu la Concursul International de Balet Beijing

Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu, alaturi de dansatorii Aleisha Gardner (Noua Zeelanda), Arisa Mori (Japonia), Elena Canali (Italia), Yuri Yoshida (Japonia), Eleonor Campillo Peral (Spania), Florent Operto (Franta) si Elliot Bourke (Australia) — toti dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu — au participat in perioada 10 — 25 octombrie 2014 la concursul de dans „Beijing International Ballet Invitational for Dance Schools — Dance Performance Series”, organizat de Beijing Dance Academy si aflat la editia a cincea.

Dintre cei sapte dansatori, trei s-au calificat si au dansat in finala concursului, cu totii fiind invitati si anul viitor in China pentru o serie de ateliere si workshopuri de dans si miscare.

Podiumul concursului a fost ocupat de dansatori din Rusia si China.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au fost puse in vanzare si pot fi cumparate de la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni pana joi in intervalul orar 8:00 — 16:00, respectiv vinerea in intervalul 8:00 — 13:30 si secretariatul salii de spectacol, Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B (vis-a-vis de Hotel Ramada / Cercul Militar), etajul 1, de luni pana vineri in intervalul orar 10:30 — 15:30.

Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de cincizeci la suta reducere. Spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au loc pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279