CULTURA

Teatrul Gong prezinta „Sarea-n bucate” copiilor din Spania

Teatrul Gong prezinta „Sarea-n bucate” copiilor din Spania

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă in perioada 8 – 11 martie spectacolul „Sarea-n bucate” copiilor din Lerida, Spania, in cadrul a trei scoli de stat spaniole in care se preda civilizatia, limba si literatura romana.

Aflat la prima editie, evenimentul se adreseaza copiilor si tinerelor mame din comunitatile romanesti, dar si copiilor si adultilor spanioli, spectacolul fiind tradus in limba romana la solicitarea expresa a directorilor de scoli, scopul lor fiind de a promova cultura si identitatea romaneasca.

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu vor juca pentru prima data in Spania, in cadrul proiectului „Teatru si poveste pentru suflete de copii”.

„Sarea în bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, in regia Mihaelei Grigoras. In productia teatrului sibian lumea fantastica se intrepatrunde cu lumea reala cu ajutorul Menestrelului, intr-o aventura minunata ce vorbeste despre iubire, adevar si prietenie. Spectacolul are o durata de 50 de minute si este recomandat copiilor cu varsta peste 3 ani.

Din distributia acestui spectacol fac parte actritele Mihaela Grigoras si Monica Baldea. Acelasi spectacol, in limba franceza si in limba engleza, a fost selectionat sa reprezinte Romania in luna mai 2010 la cea de a XI-a editie a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, in luna octombrie 2010 la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, in anul 2011, luna octombrie la Festivalului International de Papusi organizat la Baku/Azerbaijan si, in luna noiembrie la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat in New Delhi/India.

Acest proiect pilot este finantat cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Sarea in bucate-Teatrul Gong, pe scena din Spania (1)


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349