CULTURA

Teatrul Gong se transforma. Devine un loc de groaza interzis copiilor sub 12 ani

Teatrul Gong se transforma. Devine un loc de groaza interzis copiilor sub 12 ani

labirintul-groazei

Teatrul pentru Copii si Tineret „Gong” Sibiu se va transforma dintr-o locatie in care copiii vin sa urmareasca piese de teatru de papusi, intr-una de groaza. La propriu. Tinerii sub 12 ani, femeile insarcinate, persoanele claustrofobe sau cele care sufera de boli de inima, vor avea accesul interzis.

Din fericire insa, totul va dura doar doua zile, in 30 si 31 octombrie, cand Teatrul Gong va serba ziua de Halloween. Astfel, de la orele 20:00 va fi prezentat spectacolul itinerant „Labirintul Groazei”.

Acesta este un proiect inedit, creat pentru a marca ziua de Halloween (31 octombrie) si are la baza un proiect atelier al actorilor de la Teatrul „Gong” din Sibiu. „Evenimentul se constituie ca un traseu itinerant ce transforma foaierul teatrului, cabinele actorilor, holurile si cursivele dintre etaje, dar si intrarea in pod intr-un labirint halucinant. Creat cu ajutorul unor instalații cu papusi, actori la vedere, proiecții video si elemente de butaforie, noul spațiu al teatrului reprezinta o calatorie extrasenzoriala la limita dintre viața si moarte. Calatorul este plimbat in culisele teatrului, urca si coboara, patrunde in spații de obicei neaccesibile publicului larg si experimenteaza o senzație puternica prin acumularea de sunete, umbre, soapte, fragmente muzicale si peisaje modelate”, explica Adrian Tibu, directorul Teatrului Gong.

Intrarea publicului se face in grupuri de cate doua persoane, la interval de 2 minute fiecare, intre orele 20:00 si 22:00, doar pe baza de programare. Costul unui bilet este de 7 lei, tarif unic, iar tichetele vor fi puse in vanzare incepand de miercuri, 28 octombrie, la agenția de la parterul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi si vineri intre orele 11:00 – 18:00 sau sambata intre orele 10:00 – 18:00). Programarea se face pe baza principiului primul venit, prmul servit si este confirmata prin emiterea biletelor cu data.

Acest spectacol este interzis celor sub 12 ani. Accesul femeilor insarcinate, persoanelor ce sufera de claustrofobie, epilepsie sau boli cardiace este, de asemenea, interzis, iar organizatorii pot limita accesul publicului in orice moment pe timpul desfasurarii evenimentului.

„Labirintul Groazei” este conceput de actorul Horațiu Dancu si este pus in scena de Monica Baldea, Aurelia Calinescu, Stelian Cioara, Mircea Corcoveanu, Horațiu Dancu, Daniela Dragomir, Ramona Franț, Mihaela Grigoras, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Daniel Mitrea, Daniel Neagu, Claudiu Rusu, Sabina Oltean, Angela Paskuy, Diana Popa, Claudia Stuhler, Nicolae Suciu, Adrian Vlad si Patrick Voicu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279